The 74th Anniversary of the Battle for the Wounded on Neretva River to be marked
Administrator   
Tuesday, 25 April 2017

ImageMarking the 74th anniversary of the Battle for Wounded on Neretva River will take place on the 6th of May in Jablanica, as announced by SABNOR in Jablanica.

Zadnja Promjena ( Tuesday, 25 April 2017 )
Opširnije...
 
Ne dozvolimo da falsifikator i negator genocida Jakov Sedlar dobije Nagradu grada Zagreba
Administrator   
Tuesday, 18 April 2017

ImageDrugarice i drugovi potpišite peticiju da pokušamo spriječiti da povijesni falsifikator Jakov Sedlar koji je u svom monstruoznom dokumentarnom filmu uz obilje falsifikovanog materijala tvrdio da je zloglasno fašističko stratište Jasenovac bio "partizanski logor" i da je za vrijeme NDH to bilo mjesto gdje su se poštivala ljudska prava, dobije Nagradu Grada Zagreba! Molim Vas da potpišete peticiju i šerujete ovaj link!

S.F-S.N!

valterbranisarajevo

Peticiju možete potpisati ovdje.

Zadnja Promjena ( Tuesday, 18 April 2017 )
Opširnije...
 
Obilježavanje 74. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi
Administrator   
Friday, 14 April 2017

ImageObilježavanje 74. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi bit će upriličeno 6. maja u Jablanici, saopćeno je iz SABNOR-a Jablanica. Obilježavanje će biti upriličeno u Muzeju "Bitke za ranjenike na Neretvi" u Jablanici, a prema protokolu u 11:15 sati planirano je otvaranje izložbe "Historijska pruga kroz historijske izvore", jedne od najznačajnijih radnih akcija u bivšoj Jugoslaviji, omladinske pruga Brčko-Banovići - Arhiva Tuzlanskog kantona.

Zadnja Promjena ( Friday, 14 April 2017 )
Opširnije...
 
Kako je 39. predsednik SAD hvalio jugoslovenskog maršala
Administrator   
Sunday, 02 April 2017

ImagePredsednik Tito je veoma hrabar čovek. Pričao mi je da ima jedno ostrvo... oko dve i po milje široko, pet milja dugačko, gde on ima ogromnu kolekciju puma, lavova, kamila, slonova, drugih životinja, divljih medveda. Ja jako dobro znam kako se on oseća kad ide tamo za vikend, vrlo slično kao što sam se ja osećao kada sam došao u Vašington pre 13 godina - tim rečima je 7. marta 1978. predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Džimi Karter započeo svoju zdravicu svom gostu, predsedniku Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije Josipu Brozu Titu. Bio je to poslednji Titov boravak u SAD, a Karter će Jugoslaviju posetiti u junu 1980. godine, mesec dana posle maršalove smrti.

Zadnja Promjena ( Sunday, 02 April 2017 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 100 - 110 od 1301