Trg je naš!
Administrator   
Wednesday, 21 June 2017

Image Zagreb, Trg maršala Tita, 22.6.2017. godine u 19 sati!

Drugarice i drugovi, dragi prijatelji i prijateljice, proslavit ćemo Dan antifašističke borbe i pobjedu nad fašizmom i ustaštvom, jer je to naš odnos prema budućnosti. U tome su nam solidarnost, bratstvo i sestrinstvo, pokazani u borbi, trajna inspiracija.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 21 June 2017 )
Opširnije...
 
Trg je naš, svi na Trg: Antifašisti brane Titov trg u Zagrebu od promjene imena
Administrator   
Thursday, 15 June 2017

ImageDragi Zagrepčani! Pokažite da je Vaš Zagreb još uvijek Nepokoreni grad! Ne zaboravite nikada da je u redovima NOV i strašnim startištima koje su osnovali nacisti i njihove kvislinške sluge svoje živote položilo 26.399 Vaših sugrađana a da je 5.000 Zagrepčana učestvovalo u pobjedi nad najvećim zlom u povijesti čovječanstva u jedinicama NOV pod komandom maršala Tita. Zato, njima u čast, ne dopustite da razni klerofašisti i bivši lizači klozeta iz Kanade i Argentine određuju kako će se zvati trgovi i ulice u Vašem gradu. Odbranite Trg maršala Tita i tako ćete sačuvati sjećanje na sve njih. U protivnom bojim se da je njihova žrtva i najvažnije što su dali za slobodu – svoj život, bila uzaludna. Zato 22.6.2017. godine  SVI NA TRG! Ne bojte se raznih hasanbegovića, esihovica, markićki, runjićki jer, poznato je, pas koji laje ne ujeda. Samo mu treba pokazati zube na vrijeme a on će se onda povući cvileći, podvijenog repa, kao što je to uradio 8.5.1945. godine. Mi smo uz Vas! S.F-S.N!

valterbranisarajevo

»Trg je naš« geslo je građanskog okupljanja na Trgu maršala Tita u Zagrebu kojim će lijeve i antifašističke udruge i stranke, na Dan antifašističke borbe 22. lipnja, upozoriti da gradska vlast koketira s promjenom imena tog trga, »jednog od posljednjih simbola« pobjede nad nacizmom i ustaštvom u Drugom svjetskom ratu“.

Zadnja Promjena ( Thursday, 15 June 2017 )
Opširnije...
 
Neka Ti je vječna slava i hvala Ti besmrtni !
Administrator   
Wednesday, 14 June 2017
Image
 
Dan kada je jurišala cijela Prva proleterska: ‘Juriš proleteri! Juriš!...’ Samo juriš...
Administrator   
Monday, 12 June 2017

ImageU zoru 10. lipnja 1943. godine Prva proleterska udarna brigada pod komandom Koče Popovića i njegovog zamjenika Danila Lekića probila je njemački obruč na Balinovcu, čime je označen početak kraja najveće i najteže partizanske bitke u II. Svjetskom ratu - Bitke na Sutjesci. Jedan od učesnika te bitke, Antonio Isaković, ovako je opisao jutro u kojem je Prva proleterska krenula na juriš; juriš o kojem su ovisili životi opkoljenih partizanskih boraca na čelu s vrhovnim komandantom Titom:

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 89 - 99 od 1304