Stajali smo u tišini i slušali druga Tita
Administrator   
Friday, 08 January 2016

ImagePamtim to kao da je bilo juče. Rudo pod snegom. Niz brda, sa svih strana, dolaze partizanske jedinice. Slivaju se bataljoni - Prvi i Drugi crnogorski, Kraljevački, Kragujevački...Prvi šumadijski bataljon, sa mojom Trećom užičkom četom već je bio stigao. Čekali smo drugove iz Beogradskog bataljona, ali oni zbog teških borbi kod Sjenice nisu stigli. U stroj se slilo 1.186 pretežno mladih boraca iz svih krajeva Jugoslavije. U mukloj tišini stajali smo postrojeni, ustreptali, uzbuđeni, gordi što ćemo biti borci Prve proleterske.

Opširnije...
 
CITATI JOSIPA BROZA TITA: Tako je govorio Maršal!
Administrator   
Saturday, 02 January 2016

ImageU Kumrovcu, 7. maja davne 1892. godine, rođen je Josip Broz Tito. Taj podatak znaju i neka deca koja su rođena posle njegove smrti 4. maja u Ljubljani. Bio je lider Komunističke partije Jugoslavije (kasnije Savez komunista Jugoslavije) od 1937. do 1980, vođa Narodnooslobodilačke borbe naroda Jugoslavije od 1941. do 1945, a kasnije i vrhovni komandant Oružanih snaga SFRJ. Jedan je od osnivača Pokreta nesvrstanih. Ovo su njegove reči, reči čoveka koga jedni obožavaju do idolopoklonstva, a drugi ga mrze iz dna duše...

Zadnja Promjena ( Saturday, 02 January 2016 )
Opširnije...
 
O Titovoj vanjskoj politici
Administrator   
Tuesday, 29 December 2015

ImageNjegova vanjska politika bila je briljantna. Nekoliko koraka je išao unaprijed. Antititoisti tvrde da nas je suradnjom s nesvrstanim državama, odvojio od Europe. A ja vas pitam što bi falilo da imamo dobre odnose s Indonezijom, Indijom, Meksikom? Jesu li to slabe države? U Angoli smo imali naftna polja koja nam je narodnooslobodilačka vojska Angole poklonila u znak zahvalnosti, jer smo je naoružavali. Nikakve štete nije bilo od nesvrstanosti.

Opširnije...
 
Obilježen dan kada je Josip Broz Tito boravio u Cazinu
Administrator   
Sunday, 27 December 2015

ImageDanas je u Cazinu obilježen 22. decembar, dan kada je Josip Broz Tito prije oko 70 godina boravio u Cazinu i otkrio svoj identitet. Prigodnom šetnjom i govorima, te polaganjem cvijeća ispred općine i ispred biste Nurije Pozderca, mnogobrojni Cazinjani obilježili su današnji dan, dan kada se naš grad crvenio.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 89 - 99 od 1216