Neka Ti je vječna slava i hvala Ti besmrtni !
Administrator   
Thursday, 17 August 2017

Imaćeš ti svoju ulicu u Sarajevu sve dok ovaj grad bude postojao! To je najmanje što ti možemo dati zauzvrat za sve ono dobro što si uradio za nas i naš grad i što si bio jedini državnik za čije smo vladavine živjeli kao ljudi! Bojim se da više nikada nećemo imati tu privilegiju.

valterbranisarajevo

Image 

Zadnja Promjena ( Thursday, 17 August 2017 )
Opširnije...
 
Ima li Hasanbegović vezu u Googleu? Na kartama više nema Trga maršala Tita
Administrator   
Sunday, 13 August 2017

ImagePoželi li neinformirani stranac posjetiti zagrebački Muzej za umjetnost i obrt i u Google Maps upiše njegovu službenu adresu Trg maršala Tita 10, navigacija internetskog diva odvest će ga u Veliku Goricu. Na Googleovim kartama, naime, više ne postoji zagrebački Trg maršala Tita. I prije službene promjene imena na kartama se naziva Trgom Republike Hrvatske.

Zadnja Promjena ( Sunday, 13 August 2017 )
Opširnije...
 
Tito je zapalio tompus u Bijeloj kući, a Nixon mu je rekao – pušenje zabranjeno
Administrator   
Thursday, 03 August 2017

ImageBroz je brižno gradio odnose i sa Istokom i sa Zapadom, razvijajući sve vrijeme domaću industriju, čuvajući radnička prava i suverenitet države.Koliko je Tito bio poštovan u svijetu, svjedoče mnogi snimci tokom njegovih posjeta zemljama širom planete. Ipak, jedna od anegdota koja govori mnogo o ovom poštovanju nastala je upravu u Bijeloj kući, za vrijeme posjete 1971. godine.

Zadnja Promjena ( Thursday, 03 August 2017 )
Opširnije...
 
Njemački mediji o Hrvatskoj Tamo se upravo događa odricanje jednog od najvažnijih dijelova povijesti
Administrator   
Wednesday, 26 July 2017

ImageNa promjenu imena Trga maršala Tita u Zagrebu osvrnuli su se i njemački mediji. U Hrvatskoj se događa ‘rješavanje jednog od svojih najpoznatijih državnika i odricanje jednog od najvažnijih dijelova povijesti te zemlje’, piše dopisnik dnevnika Tageszeitung iz Hrvatske, Erich Rathfelder. Dopisnik Tageszeitunga ističe zasluge Josipa Broza Tita u borbi protiv fašista. Piše kako niti u jednoj okupiranoj europskoj zemlji pokretu otpora nije uspjelo pobijediti protivnika bez vanjske pomoći, a partizanima u Jugoslaviji je to pošlo za rukom pod vodstvom Tita.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 78 - 88 od 1303