Svijet čuva Tita, regija ga progoni
Administrator   
Thursday, 06 July 2017

ImageInventura trgova i ulica nazvanih po maršalu Josipu Brozu Titu u Hrvatskoj, zemljama na području bivše Juge, ali i diljem svijeta, hit je lektira ovog ljeta. Nakon što se u Zagrebu nadigla velika halabuka oko najave preimenovanja Trga maršala Tita koja još uvijek traje, proradila je matematika. Po toj računici, a prema dostupnim podacima, ispada da ulica, trgova i avenija nazvanih u čast Josipa Broza Tita ima na četiri kontinenta. Od europskih zemalja prednjači Italija u kojoj se po maršalu Titu danas zovu trgovi i ulice u najmanje 11 talijanskih gradova. Izvan Europe, Titovih trgova i ulica ima najviše u Africi.

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 July 2017 )
Opširnije...
 
Obilježeno 75 godina od proboja obruča na Kozari
Administrator   
Monday, 26 June 2017

ImageDelegacije grada Prijedora i gradskog odbora SUBNOR-a Prijedor položile su danas vijence na spomenik na Patriji kod Prijedora, mjestu gdje su prije 75 godina partizanski odredi izvršili proboj iz opkoljene Kozare u vrijeme velike neprijateljske ofanzive 1942. godine.

Opširnije...
 
Trg je naš!
Administrator   
Wednesday, 21 June 2017

Image Zagreb, Trg maršala Tita, 22.6.2017. godine u 19 sati!

Drugarice i drugovi, dragi prijatelji i prijateljice, proslavit ćemo Dan antifašističke borbe i pobjedu nad fašizmom i ustaštvom, jer je to naš odnos prema budućnosti. U tome su nam solidarnost, bratstvo i sestrinstvo, pokazani u borbi, trajna inspiracija.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 21 June 2017 )
Opširnije...
 
Trg je naš, svi na Trg: Antifašisti brane Titov trg u Zagrebu od promjene imena
Administrator   
Thursday, 15 June 2017

ImageDragi Zagrepčani! Pokažite da je Vaš Zagreb još uvijek Nepokoreni grad! Ne zaboravite nikada da je u redovima NOV i strašnim startištima koje su osnovali nacisti i njihove kvislinške sluge svoje živote položilo 26.399 Vaših sugrađana a da je 5.000 Zagrepčana učestvovalo u pobjedi nad najvećim zlom u povijesti čovječanstva u jedinicama NOV pod komandom maršala Tita. Zato, njima u čast, ne dopustite da razni klerofašisti i bivši lizači klozeta iz Kanade i Argentine određuju kako će se zvati trgovi i ulice u Vašem gradu. Odbranite Trg maršala Tita i tako ćete sačuvati sjećanje na sve njih. U protivnom bojim se da je njihova žrtva i najvažnije što su dali za slobodu – svoj život, bila uzaludna. Zato 22.6.2017. godine  SVI NA TRG! Ne bojte se raznih hasanbegovića, esihovica, markićki, runjićki jer, poznato je, pas koji laje ne ujeda. Samo mu treba pokazati zube na vrijeme a on će se onda povući cvileći, podvijenog repa, kao što je to uradio 8.5.1945. godine. Mi smo uz Vas! S.F-S.N!

valterbranisarajevo

»Trg je naš« geslo je građanskog okupljanja na Trgu maršala Tita u Zagrebu kojim će lijeve i antifašističke udruge i stranke, na Dan antifašističke borbe 22. lipnja, upozoriti da gradska vlast koketira s promjenom imena tog trga, »jednog od posljednjih simbola« pobjede nad nacizmom i ustaštvom u Drugom svjetskom ratu“.

Zadnja Promjena ( Thursday, 15 June 2017 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 78 - 88 od 1295