Uklanjanje Tita iz Zagreba, Beograda i Sarajeva: Kako odbraniti nasljeđe
Administrator   
Friday, 25 August 2017

ImageNapad nacionalista na Tita i na naslijeđe partizanske antifašističke borbe direktno je povezan sa pravim identitetom nacionalista - a to je fašizam. Ovu tvrdnju iznio je u svojoj kolumni za Balkan Insight  Feđa Burić, asistent profesora historije na Univerzitetu Bellarmine u gradu Louisville u američkoj saveznoj državi Kentucky.

Zadnja Promjena ( Friday, 25 August 2017 )
Opširnije...
 
Neka Ti je vječna slava i hvala Ti besmrtni !
Administrator   
Thursday, 17 August 2017

Imaćeš ti svoju ulicu u Sarajevu sve dok ovaj grad bude postojao! To je najmanje što ti možemo dati zauzvrat za sve ono dobro što si uradio za nas i naš grad i što si bio jedini državnik za čije smo vladavine živjeli kao ljudi! Bojim se da više nikada nećemo imati tu privilegiju.

valterbranisarajevo

Image 

Zadnja Promjena ( Thursday, 17 August 2017 )
Opširnije...
 
Ima li Hasanbegović vezu u Googleu? Na kartama više nema Trga maršala Tita
Administrator   
Sunday, 13 August 2017

ImagePoželi li neinformirani stranac posjetiti zagrebački Muzej za umjetnost i obrt i u Google Maps upiše njegovu službenu adresu Trg maršala Tita 10, navigacija internetskog diva odvest će ga u Veliku Goricu. Na Googleovim kartama, naime, više ne postoji zagrebački Trg maršala Tita. I prije službene promjene imena na kartama se naziva Trgom Republike Hrvatske.

Zadnja Promjena ( Sunday, 13 August 2017 )
Opširnije...
 
Tito je zapalio tompus u Bijeloj kući, a Nixon mu je rekao – pušenje zabranjeno
Administrator   
Thursday, 03 August 2017

ImageBroz je brižno gradio odnose i sa Istokom i sa Zapadom, razvijajući sve vrijeme domaću industriju, čuvajući radnička prava i suverenitet države.Koliko je Tito bio poštovan u svijetu, svjedoče mnogi snimci tokom njegovih posjeta zemljama širom planete. Ipak, jedna od anegdota koja govori mnogo o ovom poštovanju nastala je upravu u Bijeloj kući, za vrijeme posjete 1971. godine.

Zadnja Promjena ( Thursday, 03 August 2017 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 78 - 88 od 1304