Zagreb to Remove Tito’s Name from City Square
Administrator   
Saturday, 02 September 2017
ImageZagreb city assembly voted to rename a square dedicated to former Yugoslav President Josip Broz Tito after pressure from right-wingers to erase the legacy of Communist rule. Zagreb city assembly voted by 29 to 20 just after midnight on Thursday to rename Marshal Tito Square as the Square of the Republic of Croatia.
Opširnije...
 
Jugoslavija je bila najnaprednija komunistička zemlja, ukidanje trga je pobjeda desnice
Administrator   
Saturday, 02 September 2017

ImageNije dugo trebalo čekati da se vijest o odluci zagrebačke Gradske skupštine da ukine Trg maršala Tita proširi diljem svijeta. O tome su zasad pisale agencije Associated Press (AP), Agence France Presse (AFP) i Deutsche Presse-Agentur (DPA), a njihove vijesti preuzeli su onda brojni drugi mediji, između ostaloga i New York Daily News.
 

Zadnja Promjena ( Saturday, 02 September 2017 )
Opširnije...
 
Neka Ti je vječna slava i hvala Ti besmrtni !
Administrator   
Friday, 01 September 2017
Image
Zadnja Promjena ( Friday, 01 September 2017 )
Opširnije...
 
'Hrvatska je antifašistička i sekularna zemlja!'
Administrator   
Monday, 28 August 2017

ImageS porukom da Zagreb mora ostati "nepokoreni grad" i sačuvati svoje antifašističke vrijednosti, a uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će odlučivati o promjeni imena Trga maršala Tita, nekoliko stotina ljudi prosvjedovalo je u ponedjeljak navečer na Trgu žrtava fašizma Uz zastave sa srpom i čekićem, kao i one nekadašnje socijalističke Hrvatske okupljeni su upozorili da se u Hrvatskoj od devedesetih zatiru antifašističke vrijednosti, a posljednjih se godina sve više veliča ustaštvo. "Tito zauvijek! Kao simbol antifašizma i socijalizma", "Antifašizam je moj izbor. Socijalizam je moj izbor", "Prvo su došli po trgove, što je sljedeće?", "Pobuni se!", neki su od transparenata prosvjednika, od kojih su mnogi stigli iz Istre.

Zadnja Promjena ( Monday, 28 August 2017 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 67 - 77 od 1299