Protestni skup protiv preimenovanja Trga maršala Tita u Zagrebu
Administrator   
Sunday, 27 August 2017

Zagreb, 28.8.2017.(ponedjeljak) u 19:00 na Trgu žrtava fašizma!

U organizaciji inicijative Moj izbor je antifašizam. Suorganizator Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Link za event:

https://www.facebook.com/events/1976505949253210/?ref=br_rs

Image 

Opširnije...
 
Defending Tito’s Legacy is an Anti-Fascist Duty
Administrator   
Saturday, 26 August 2017

ImageThe nationalist assault on Tito and on the Partisan legacy is directly linked to the very identity of nationalists – and to their reconciliation with fascism. The recent call from Sarajevo to rename Tito’s Street in the Bosnian capital is just the latest assault on the anti-fascist legacy in the region. A few weeks ago, it was Zagreb’s turn: the city’s supposedly leftist mayor said he had no choice but to capitulate to the demands of the city council and rename Tito’s square.

Opširnije...
 
Uklanjanje Tita iz Zagreba, Beograda i Sarajeva: Kako odbraniti nasljeđe
Administrator   
Friday, 25 August 2017

ImageNapad nacionalista na Tita i na naslijeđe partizanske antifašističke borbe direktno je povezan sa pravim identitetom nacionalista - a to je fašizam. Ovu tvrdnju iznio je u svojoj kolumni za Balkan Insight  Feđa Burić, asistent profesora historije na Univerzitetu Bellarmine u gradu Louisville u američkoj saveznoj državi Kentucky.

Zadnja Promjena ( Friday, 25 August 2017 )
Opširnije...
 
Neka Ti je vječna slava i hvala Ti besmrtni !
Administrator   
Thursday, 17 August 2017

Imaćeš ti svoju ulicu u Sarajevu sve dok ovaj grad bude postojao! To je najmanje što ti možemo dati zauzvrat za sve ono dobro što si uradio za nas i naš grad i što si bio jedini državnik za čije smo vladavine živjeli kao ljudi! Bojim se da više nikada nećemo imati tu privilegiju.

valterbranisarajevo

Image 

Zadnja Promjena ( Thursday, 17 August 2017 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 67 - 77 od 1295