Savez društava “J.B.Tito”: Ne mijenjajte nazive ulica i trgova koji nose Titovo ime
Administrator   
Sunday, 29 May 2016

ImageU povodu manifestacije Dana mladosti, 25. svibnja, koju su organizirali Savez društava “Josip Broz Tito” Hrvatske i Savez antifašističkih boraca i antifašista grada Zagreba i Zagrebačke županije, u subotu je na Trgu maršala Tita u Zagrebu održan prosvjedni skup protiv promjene naziva toga trga, ali i svih drugih trgova i ulica diljem zemlje koji nose Titovo ime.

Zadnja Promjena ( Sunday, 29 May 2016 )
Opširnije...
 
72 godine od desanta na Drvar: 25. maj, dan kad je Tito slavio drugi rođendan
Administrator   
Thursday, 26 May 2016

ImageDan mladosti koji je bio veoma važan praznik u nekadašnjoj SFRJ poklapao se inače i sa  nemačkim desantom na Drvar koji je počeo takođe 25. maja 1944. kada je Tito je uspeo da se spase prilikom desanta nemačkih padobranskih jedinica u operaciji koja je poznata kao Konjićev skok. Na današnji dan navršava se 72 godine od početka velike ratne vojne operacije nemačkog Vermahta- Bitka za Drvar. Sam desant je bio operativni deo velike taktičke zamisli Vermahta sa glavnim ciljem da se uništi Vrhovni štab NOV i POJ i njegov Vrhovni komandant - Maršal Jugoslavije Josip Broz Tito - lider Narodno oslobodilačkog pokreta", uhvati živ i prebaci u Nemačku Vrhovnu komandu u Rastenburgu, direktno na noge Hitleru.

Zadnja Promjena ( Thursday, 26 May 2016 )
Opširnije...
 
Bitka na Neretvi je bila bitka za ranjenike i slobodu
Administrator   
Saturday, 07 May 2016

ImageU Jablanici su danas tačno u podne sa mosta spuštena 73 karanfila u rijeku Neretvu pod sloganom „Cvijet za ranjenike“, čime je simbolično započelo obilježavanje sedamdeset treće godišnjice Bitke za ranjenike iz Drugog svjetskog rata i obilježavanje 80. godina od formiranja prvih internacionalnih brigada.

Zadnja Promjena ( Saturday, 07 May 2016 )
Opširnije...
 
Neuspjeli pokušaji pakiranja Titu
Administrator   
Saturday, 07 May 2016

ImagePunih 36 godina je prošlo od dana kad je umro čovjek kojemu je jedinom uspjelo bez ostatka u boli ujediniti sve jugoslavenske narode i narodnosti, otišao je u vječnost ili bolje rečeno vratio se u vječnost jer je iz nje i došao čovjek, uspomena na koga ne blijedi, čovjek za kojega možemo reći da se oko njegovog odra okupio čitav svijet.

Zadnja Promjena ( Saturday, 07 May 2016 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 67 - 77 od 1226