Soba posvećena Valteru u Kinoteci BiH
Administrator   
Friday, 10 November 2017

ImageKultni film jugoslovenske kinematografije "Valter brani Sarajevo" do sada je, prema nekim informacijama, samo u Kini gledan više od 10 milijardi puta. Samardžić: Pilote, duguješ mi nešto, dao si mi reč. Živojinović: I održao sam je. Samardžić: Ne zezaj me, hoću još danas da vidim Valtera. Dimitrijević: Onda gledaj, lafčino, vidiš ga. Ovo je jedna od najčuvenijih scena bosanskohercegovačke, ali i jugoslovenske kinematografije. Film “Valter brani Sarajevo” Hajrudina Krvavca snimljen je 1972. godine. Ovaj film je najprodavaniji ali i najdugovečniji u svetu.

Zadnja Promjena ( Friday, 10 November 2017 )
Opširnije...
 
Uskoro sanacija tvrđave na Vracama
Administrator   
Monday, 06 November 2017

ImageZapuštena i oronula tvrđava u sklopu Spomen-parka na Vracama uskoro će biti obnovljena. Kako nam je rekla direktorica Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS Valida Čelić-Čemerlić, izabran je izvođač radova s kojim će uskoro biti potpisan ugovor.

Zadnja Promjena ( Monday, 06 November 2017 )
Opširnije...
 
Titov Testament: Optužuju me za Bleiburg, a krivac je Pavelić
Administrator   
Wednesday, 01 November 2017

ImageTekst u kojem Tito govori o sumnjivim smrtima Ive Lole Ribara, Rade Končara i Marka Oreškovića, Đilasu i Rankoviću, u knjizi je "Posljednji Titovi dani".  U "Testamentu" Josipa Broza Tita, njegovom govoru časnicima JNA, Tito jedini put govori o Bleiburgu. Cjeloviti tekst "testamenta" nalazi se u knjizi 'Posljednji Titovi dani', a evo ulomka u kojemu se spominje Bleiburg.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 01 November 2017 )
Opširnije...
 
Ante Marković, “Agrokor“ i regija
Administrator   
Saturday, 28 October 2017

ImageU intervjuu za Dnevni Avaz naš poznati glumac Josip Pejaković govori o tome kako je malo prije svoje smrti premijer Ante Marković predvidio propast Agrokora i šta bi se nakon toga moglo desiti.

Zadnja Promjena ( Saturday, 28 October 2017 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 56 - 66 od 1304