World War II vets share their stories at Northridge Village
Administrator   
Sunday, 17 September 2017

ImageAt 100 and 95 years old, respectively, Ranney Leek and Richard “Dick” Munsen admit that their memories are a little fuzzy at times, but one would have never noticed Friday afternoon as both men spoke to a group of around 30 neighbors, friends and family at Northridge Village about their experiences during World War II.

Zadnja Promjena ( Monday, 18 September 2017 )
Opširnije...
 
Istra živi antifašizam!
Administrator   
Saturday, 16 September 2017

Image U Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula održana je danas središnja svečanost u povodu obilježavanja 70. godišnjice prestanka anglo-američke vojne uprave nad Pulom. Kako je u uvodu rečeno to je jedan od najznačajnijih trenutaka u modernoj povijesti Pule koji je definirao daljnji razvitak grada i njegovih stanovnika.

Zadnja Promjena ( Saturday, 16 September 2017 )
Opširnije...
 
Druže Tito, mi ti se kunemo
Administrator   
Tuesday, 12 September 2017

ImageGotovo četiri decenije čula se pesma “Druže Tito, mi ti se kunemo”. Slušala se u fabričkim halama, školama, kasarnama, rudnicima, na oranicama. Međutim, malo je poznato da je ova pesma nastala u potkozarskom selu Bjelajcima. Ispevala ju je Persa Ristić. Ona je domaćica i učesnik narodnooslobodilačke borbe iz ovog sela. U intervjuu iz 1982. godine ispričala je da se seća dobro svih ofanziva, posebno one kozaračke, kada je od Nemaca i ustaša oterana u Slavoniju.

Zadnja Promjena ( Monday, 30 October 2017 )
Opširnije...
 
Kumrovec, mjesto koje država ne voli
Administrator   
Sunday, 10 September 2017

ImageKad je prije dvije godine započelo uređenje nekadašnje Titove rezidencije u Kumrovcu, koja je godinama bila zaključana, radnici su u vili naišli na kune. Mali su glodavci ostavili tragove svojih zubića na dotrajalim električnim instalacijama koje su djelomično sanirane, no i danas prebrzo pregore žarulje na raskošnim lusterima u salonu za sastanke, iz kojeg se pruža pogled na zelenu dolinu Sutle kroz koju prolazi granica sa Slovenijom. Pažnju posebno privlači drvom obložen uređaj iz 60-ih godina u kojem su televizor, radio i gramofon koji je u to vrijeme bio čudo tehnike, a Titu ga je poklonio egipatski kolega Gamal Abdel Naser, piše Globus.

Zadnja Promjena ( Monday, 30 October 2017 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 56 - 66 od 1295