Ivo Lolo Ribar ili Ivo Lola Ribar? Šta je tačno
Administrator   
Wednesday, 18 October 2017

ImageNakon što je u utorak u središtu Zagreba vraćena bista Ivi Loli Ribaru mnogi su primijetili kako na spomeniku stoji 'Ivo Lolo Ribar', a ne 'Ivo Lola Ribar', požurivši pritom na društvenim mrežama komentirati kako je posrijedi 'tipfeler' i 'nedopustiv gaf'. No Lolo je doista bio nadimak tom partizanskom dužnosniku i najbližem suradniku Josipa Broza Tita

Zadnja Promjena ( Wednesday, 18 October 2017 )
Opširnije...
 
Neka Ti je vječna slava i hvala Ti besmrtni !
Administrator   
Monday, 16 October 2017
Image
Zadnja Promjena ( Monday, 16 October 2017 )
Opširnije...
 
Čuvar otkrio: Što je Tito nosio u novčaniku
Administrator   
Thursday, 12 October 2017

ImageAleksandar Anjoli, 65-godišnji Sarajlija talijanskog porijekla, dva puta godišnje, od 1975. do 1978. godine, bio je osobno osiguranje Josipa Broza dok je ovaj lovio po velikim lovištima oko Bugojna. Aleksandar se za Fokus prisjetio nekoliko detalja iz lova s Titom. Počeo je anegdotom. Tadašnji političari iz BiH s Titom su pozirali za fotografiju ispred kože medvjeda kapitalca, koja je bila obješena na zidu. Tog je medvjeda, priča Anjoli, ustrijelio Tito. “Da bi opustio malo atmosferu, Tito se našalio. Rekao je: “Drugovi i drugarice”…, kazao je Tito tada “upravo sam dobio vijest da je drug Nicolae Ceausescu na Karpatima ulovio većeg medvjeda od ovoga na zidu. Što vi mislite da ovog našeg malo rastegnemo kako bi i dalje bio najveći ulovljeni medvjed u Europi?”

Zadnja Promjena ( Thursday, 12 October 2017 )
Opširnije...
 
Dan kada je Jugoslavija bila moćnija od Sovjetskog Saveza!
Administrator   
Tuesday, 26 September 2017

ImageTog 26. maja 1955. dogodilo se nezamislivo – novi predsednik Sovjetskog Saveza Nikita Hruščov došao je u posetu Jugoslaviji i, naravno, maršalu Brozu. Bio je to prvi put od Titovog istorijskog “ne” Staljinu da državna delegacija Sovjeta dođe u Beograd. A onda je usledio još jedan šok – Hruščov je rekao: “Izvinite!”

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 56 - 66 od 1299