Titov Testament: Optužuju me za Bleiburg, a krivac je Pavelić
Administrator   
Wednesday, 01 November 2017

ImageTekst u kojem Tito govori o sumnjivim smrtima Ive Lole Ribara, Rade Končara i Marka Oreškovića, Đilasu i Rankoviću, u knjizi je "Posljednji Titovi dani".  U "Testamentu" Josipa Broza Tita, njegovom govoru časnicima JNA, Tito jedini put govori o Bleiburgu. Cjeloviti tekst "testamenta" nalazi se u knjizi 'Posljednji Titovi dani', a evo ulomka u kojemu se spominje Bleiburg.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 01 November 2017 )
Opširnije...
 
Ante Marković, “Agrokor“ i regija
Administrator   
Saturday, 28 October 2017

ImageU intervjuu za Dnevni Avaz naš poznati glumac Josip Pejaković govori o tome kako je malo prije svoje smrti premijer Ante Marković predvidio propast Agrokora i šta bi se nakon toga moglo desiti.

Zadnja Promjena ( Saturday, 28 October 2017 )
Opširnije...
 
Ugledni povjesničari: Titove novčanice najljepše na svijetu
Administrator   
Saturday, 21 October 2017

ImageBritanski muzej istražuje povijest i dizajn komunističkih novčanica na svojoj najnovijoj izložbi. No, naslov izložbe, "Valuta komunizma", u teoriji je kontradikcija u terminima, kaže kustos Thomas Hockenhull. "Pod punim komunizmom ne bi trebalo biti novaca", rekao je Hockenhull u telefonskom razgovoru za CNN. "To je društveni konstrukt, stoga ne bi trebao postojati - a ipak imamo materijalne dokaze, valuta iz svih tih zemalja koje nikad ne uspijevaju ukloniti novac iz gospodarstava".

Zadnja Promjena ( Saturday, 21 October 2017 )
Opširnije...
 
Ivo Lolo Ribar ili Ivo Lola Ribar? Šta je tačno
Administrator   
Wednesday, 18 October 2017

ImageNakon što je u utorak u središtu Zagreba vraćena bista Ivi Loli Ribaru mnogi su primijetili kako na spomeniku stoji 'Ivo Lolo Ribar', a ne 'Ivo Lola Ribar', požurivši pritom na društvenim mrežama komentirati kako je posrijedi 'tipfeler' i 'nedopustiv gaf'. No Lolo je doista bio nadimak tom partizanskom dužnosniku i najbližem suradniku Josipa Broza Tita

Zadnja Promjena ( Wednesday, 18 October 2017 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 56 - 66 od 1302