Od ove Titove tajne strahovala je i Amerika
Administrator   
Thursday, 23 November 2017

ImageTajna naučna studija CIA iz decembra 1975. godine tvrdila je da bivša Jugoslavija ima sve potrebne kapacitete i čak dovoljno zaliha uranijuma iz sopstvenih izvora da do 1980. godine napravi atomsku bombu, kaže u razgovoru za Sputnjik profesor Filip Kovačević, koji je imao rijetku priliku da mu na uvid bude dato osam tajnih dokumenata.

Opširnije...
 
Suze 50. 000 ljudi za Titom na Poljudu
Administrator   
Saturday, 18 November 2017

ImagePrije 37 godina snimci sa stadiona Poljud obišli su svijet. Jedan od glavnih aktera istorijske utakmice je bio tuzlanski sudija i novinar Husref Muharemagić, koji od 2006. godine nažalost nije više sa nama. On je 4. maja 1980. godine dijelio pravdu na utakmici između splitskog Hajduka i beogradske Crvene zvezde u kojoj se rješavalo pitanje prvaka nekadašnje zajedničke države.Derbi između Hajduka i Crvene zvezde Muharemagić je prekinuo tri minute prije isteka prvog poluvremena kada ga je delegat Velja Bajić iz Beograda pozvao i saopštio tužnu vijest.

Opširnije...
 
Soba posvećena Valteru u Kinoteci BiH
Administrator   
Friday, 10 November 2017

ImageKultni film jugoslovenske kinematografije "Valter brani Sarajevo" do sada je, prema nekim informacijama, samo u Kini gledan više od 10 milijardi puta. Samardžić: Pilote, duguješ mi nešto, dao si mi reč. Živojinović: I održao sam je. Samardžić: Ne zezaj me, hoću još danas da vidim Valtera. Dimitrijević: Onda gledaj, lafčino, vidiš ga. Ovo je jedna od najčuvenijih scena bosanskohercegovačke, ali i jugoslovenske kinematografije. Film “Valter brani Sarajevo” Hajrudina Krvavca snimljen je 1972. godine. Ovaj film je najprodavaniji ali i najdugovečniji u svetu.

Zadnja Promjena ( Friday, 10 November 2017 )
Opširnije...
 
Uskoro sanacija tvrđave na Vracama
Administrator   
Monday, 06 November 2017

ImageZapuštena i oronula tvrđava u sklopu Spomen-parka na Vracama uskoro će biti obnovljena. Kako nam je rekla direktorica Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS Valida Čelić-Čemerlić, izabran je izvođač radova s kojim će uskoro biti potpisan ugovor.

Zadnja Promjena ( Monday, 06 November 2017 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 45 - 55 od 1295