Hundred Citizens laid Flowers at the Monument of Tito
Administrator   
Sunday, 05 June 2016

ImageAround hundred citizens laid flowers and wreaths at the monument to Josip Broz Tito in the capital of BiH, on the occasion of birthday of the former president of Yugoslavia. Among the visitors of the former Marshal Tito Barracks were young antifascists, representatives of the Association “Josip Broz Tito” Sarajevo and the Youth Forum of SDP BiH.

Zadnja Promjena ( Sunday, 05 June 2016 )
Opširnije...
 
Vladimir Nazor – pjesnik i prvi predsjednik Sabora socijalističke Hrvatske
Administrator   
Monday, 30 May 2016

ImageKnjiževnik, partizanski borac i političar Vladimir Nazor rodio se 30. svibnja 1876. godine u Postirama na otoku Braču. Iako je završio studij botanike u Grazu, njegovo životno usmjerenje bila je književnost i prosvjetni rad. Kao srednjoškolski profesor radio je u Zadru, istarskim mjestima i Zagrebu. Bio je i upravitelj dječjeg doma u Crikvenici, nakon čega odlazi u mirovinu i seli se u Zagreb (1933.). U Zagrebu je dočekao početak Drugog svjetskog rata, a nakon razočarenja u NDH 1942. godine odlazi u partizane s pjesnikom Ivanom Goranom Kovačićem. O njegovom odlasku u partizane izvijestio je čak i Radio London. Tijekom rata počinje se baviti politikom te obnaša dužnost predsjednika ZAVNOH-a, a nakon završetka rata postaje predsjednik Hrvatskog sabora.

Zadnja Promjena ( Monday, 30 May 2016 )
Opširnije...
 
Savez društava “J.B.Tito”: Ne mijenjajte nazive ulica i trgova koji nose Titovo ime
Administrator   
Sunday, 29 May 2016

ImageU povodu manifestacije Dana mladosti, 25. svibnja, koju su organizirali Savez društava “Josip Broz Tito” Hrvatske i Savez antifašističkih boraca i antifašista grada Zagreba i Zagrebačke županije, u subotu je na Trgu maršala Tita u Zagrebu održan prosvjedni skup protiv promjene naziva toga trga, ali i svih drugih trgova i ulica diljem zemlje koji nose Titovo ime.

Zadnja Promjena ( Sunday, 29 May 2016 )
Opširnije...
 
72 godine od desanta na Drvar: 25. maj, dan kad je Tito slavio drugi rođendan
Administrator   
Thursday, 26 May 2016

ImageDan mladosti koji je bio veoma važan praznik u nekadašnjoj SFRJ poklapao se inače i sa  nemačkim desantom na Drvar koji je počeo takođe 25. maja 1944. kada je Tito je uspeo da se spase prilikom desanta nemačkih padobranskih jedinica u operaciji koja je poznata kao Konjićev skok. Na današnji dan navršava se 72 godine od početka velike ratne vojne operacije nemačkog Vermahta- Bitka za Drvar. Sam desant je bio operativni deo velike taktičke zamisli Vermahta sa glavnim ciljem da se uništi Vrhovni štab NOV i POJ i njegov Vrhovni komandant - Maršal Jugoslavije Josip Broz Tito - lider Narodno oslobodilačkog pokreta", uhvati živ i prebaci u Nemačku Vrhovnu komandu u Rastenburgu, direktno na noge Hitleru.

Zadnja Promjena ( Thursday, 26 May 2016 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 45 - 55 od 1206