Poziv na Event Vraca Revolucija
Administrator   
Friday, 05 August 2016

Građani Sarajeva!

Pridružimo se ovim mladim ljudima koji su došli iz čitavog svijeta da urede Spomen park Vraca. Pokažimo i mi da nam je stalo da očuvamo uspomenu na naše nesretne sugrađane svirepo ubijene u II svjetskom ratu i heroje koji su kao dio velike antifašističke koalicije pobijedili najveće zlo u istoriji čovječanstva: nacizam i fašizam. Pokažimo da nam je stalo do našeg Valtera čije je posljednje počivalište gore. Udarimo tako šamarčinu beskrupoloznim vlastodršcima koji su dopustili da Spomen park bude u tako užasnom stanju a posebno onima koji su nas 20 godina “uvjeravali“ da će spomenik biti obnovljen i tako prikupljali jeftine političke poene.

Molim Vas da šerujete ovaj link da bi što više ljudi saznali za akciju!

Zadnja Promjena ( Friday, 05 August 2016 )
Opširnije...
 
Vraca Revolucija
Administrator   
Tuesday, 02 August 2016

ImageRevolucija tim vas poziva da se priključite našem interesantnom projektu koji će biti održan u spomen-parku Vraca. Sarađujemo s AIESEC-om, internacionalnom, nevladinom organizacijom, a naš tim čini 7 AIESEC praktikanata iz Španije, Turske, Azerbejdžana, Srbije, Kanade, Indije i Litvanije. Okupljamo volontere koji će načiniti pozitivnu promjenu i pomoći razvitak svih turističkih i kulturnih potencijala Sarajeva! Hajde: http://bit.ly/2ath4My

Zadnja Promjena ( Friday, 05 August 2016 )
Opširnije...
 
Svima je cilj bio isti - oslobađanje domovine
Administrator   
Friday, 29 July 2016

ImageJučerašnji datum, 27. juli, jedan je od najznačajnijih i najsvjetlijih u istoriji naroda i građana Bosne i Hercegovine. Dan je to kada su 1941. godine ovdašnji narodi počeli oružanu borbu protiv okupatora i državnih izdajnika tokom Drugog svjetskog rata. Antifašisti iz svih krajeva naše zemlje jučer su se prisjetili tih dana.

Zadnja Promjena ( Friday, 29 July 2016 )
Opširnije...
 
Žabljačke poruke
Administrator   
Tuesday, 19 July 2016

ImagePočetkom avgusta, 1940. godine, Blažo Jovanović je pozvao Perišu Vujoševića i saopštio mu: “Doći će jedan drug odozgo koji ne smije da padne u ruke policiji!?” Na podgoričkom aerodromu, 5. avgusta 1940. iz aviona je izišao s ostalim putnicima otmjen čovjek, držeći u ruci mali kofer. Javio se u trgovinsku radnju Sergija Stanića, “oprobanog komuniste”, koji ga je odmah povezao s Blažom Jovanovićem. Zatim su ušli u stan Nikole Đakonovića u podgoričkoj Vučedolskoj ulici, broj pet, na kratak sastanak. “Planirano je da se odmori u kafani Đorđa Bogićevića, koja je imala na spratu nekoliko soba”, pričao mi je Periša Vujošević.

Zadnja Promjena ( Tuesday, 19 July 2016 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 45 - 55 od 1216