Dani antifašizma u Mostaru od 12. do 17. februara
Administrator   
Monday, 12 February 2018

ImageCentralna manifestacija obilježavanja koja će, prema najavama organizatora, okupiti preko hiljadu gostiju iz BiH i zemalja bivše Jugoslavije bit će upriličena u subotu, 17. februara. Tom prilikom, u Narodnom pozorištu Mostar u 10 sati bit će održana svečana akademija, a nakon nje, u 12.30 sati, polaganje cvijeća na Partizansko spomen groblje u Mostaru.

Opširnije...
 
Landslide Threatens Tjentište Monument
Administrator   
Wednesday, 07 February 2018

ImageA massive landslide threatens to obliterate a national monument honoring the heroes of a WW2 battle in eastern Bosnia. The landslide was noticed on Saturday by the administration of the Sutjeska national park. According to the photos from the site of the Tjentište monument, a large chunk of the hill where the monument is located has broken off and slid. Heavy rainfall in the area of Foča municipality is the likely cause.

Opširnije...
 
TV prilog iz N.P. Sutjeska
Administrator   
Sunday, 04 February 2018

Novi TV prilog iz N.P. Sutjeska. Hitno se traži dokumentacija o sanaciji klizišta iz 80-ih!!!!!!! Molim Vas da prenesete ovu informaciju dalje. Možda neko nešto zna!

Snimak možete pogledati ovdje

 
Zadnja Promjena ( Sunday, 04 February 2018 )
Opširnije...
 
Pokrenuto veliko klizište u blizini spomenika Bitke na Sutjesci
Administrator   
Saturday, 03 February 2018

ImageUsljed obilnih padavina na području Foče, u blizini spomen-kosturnice na Tjentištu pojavilo se klizište, rekao je Srni direktor Nacionalnog parka "Sutjeska" Dejan Pavlović. "Klizište je odnijelo pola brda, stanje na terenu je zastrašujuće, a ugrožen je prostor na kojem se nalazi spomen-kosturnica i spomenik borcima stradalim u bici na Sutjesci", istakao je Pavlović.

Zadnja Promjena ( Saturday, 03 February 2018 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 34 - 44 od 1298