Obilježavanje 75. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi
Administrator   
Saturday, 14 April 2018

ImageUdruženje antifašista i boraca NOR-a Jablanica obaviještava građane BiH kao i sa prostora bivše Jugoslavije da će se 5.5.2018. godine obilježiti 75. godišnjica Bitke za ranjenike na Neretvi. Ovo je prilika da se prisjetimo tih historijskih trenutaka i da odamo počast onima koji za slobodu dadoše svoje živote u najhumanijoj bitci, Bitci za ranjenike na Neretvi.

Zadnja Promjena ( Saturday, 14 April 2018 )
Opširnije...
 
Poziv za borbu protiv falsifikata na Google pretraživaču
Administrator   
Thursday, 12 April 2018

ImageUkoliko sa ovih prostora neko u Google pretraživaču ukuca pojam Josip Broz Tito, sa desne strane kao izdvojeni rezultat pretrage dobije se dio biografije druga Tita pun laži i fasifikata koji je objavljena na hrvatskoj Wikipediji, poznatoj po veličanju fašizma i iznošenja lažnih podataka o drugu Titu, NOB-u i našem antifašizmu. Bili smo svjedoci kako su časni ljudi dugo vodili borbu sa vlasnicima Wikipedije da se promijeni uređivačka politika hrvatske Wikipedije. Nažalost njihovi argumenti, za sada, nisu prihvaćeni od Vlasnika, pa su ovi profašistički članci i dalje ostali dostupni korisnicima Interneta i to kao što vidimo na veoma vidnom mjestu.

Zadnja Promjena ( Tuesday, 24 April 2018 )
Opširnije...
 
Tito je bio izrazito impresivan
Administrator   
Tuesday, 10 April 2018

ImageWalter Bernstein ekskluzivno za Novosti govori o svom intervjuu s Titom u Drvaru 1944: Sjećam se da je bio u velikoj pećini. Sjećam se i da je imao velikog psa. Vjerovao sam u sve što sam vidio u partizanima, ponijelo me je i htio sam biti dio svega toga. Znao sam da je prije rata ilegalno putovao tako što je glumio lik bogatog biznismena. Imao sam osjećaj da je bio za sve to sposoban i sve što je radio za mene je bilo strahovito važno

Zadnja Promjena ( Tuesday, 10 April 2018 )
Opširnije...
 
Sretan 6. april Dan oslobođenja i Dan grada Sarajeva
Administrator   
Friday, 06 April 2018
Image
 
 
6. aprila 1945. godine, jedinice NOV na osnovu naređenja druga Tita privele su kraju sarajevsku operaciju i nakon 4 godine fašističkog terora, u kojem je živote izgubilo oko 12.000 njegovih građana, oslobodile Sarajevo. Grade ispod Trebevića, neka ti je sretan rođendan!
Zadnja Promjena ( Friday, 06 April 2018 )
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 23 - 33 od 1304