Neka Ti je vječna slava i hvala Ti besmrtni !
Administrator   
Friday, 01 September 2017
Image
Zadnja Promjena ( Friday, 01 September 2017 )
Opširnije...
 
'Hrvatska je antifašistička i sekularna zemlja!'
Administrator   
Monday, 28 August 2017

ImageS porukom da Zagreb mora ostati "nepokoreni grad" i sačuvati svoje antifašističke vrijednosti, a uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine na kojoj će odlučivati o promjeni imena Trga maršala Tita, nekoliko stotina ljudi prosvjedovalo je u ponedjeljak navečer na Trgu žrtava fašizma Uz zastave sa srpom i čekićem, kao i one nekadašnje socijalističke Hrvatske okupljeni su upozorili da se u Hrvatskoj od devedesetih zatiru antifašističke vrijednosti, a posljednjih se godina sve više veliča ustaštvo. "Tito zauvijek! Kao simbol antifašizma i socijalizma", "Antifašizam je moj izbor. Socijalizam je moj izbor", "Prvo su došli po trgove, što je sljedeće?", "Pobuni se!", neki su od transparenata prosvjednika, od kojih su mnogi stigli iz Istre.

Zadnja Promjena ( Monday, 28 August 2017 )
Opširnije...
 
Protestni skup protiv preimenovanja Trga maršala Tita u Zagrebu
Administrator   
Sunday, 27 August 2017

Zagreb, 28.8.2017.(ponedjeljak) u 19:00 na Trgu žrtava fašizma!

U organizaciji inicijative Moj izbor je antifašizam. Suorganizator Zajednica udruga antifašističkih boraca i antifašista Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Link za event:

https://www.facebook.com/events/1976505949253210/?ref=br_rs

Image 

Opširnije...
 
Defending Tito’s Legacy is an Anti-Fascist Duty
Administrator   
Saturday, 26 August 2017

ImageThe nationalist assault on Tito and on the Partisan legacy is directly linked to the very identity of nationalists – and to their reconciliation with fascism. The recent call from Sarajevo to rename Tito’s Street in the Bosnian capital is just the latest assault on the anti-fascist legacy in the region. A few weeks ago, it was Zagreb’s turn: the city’s supposedly leftist mayor said he had no choice but to capitulate to the demands of the city council and rename Tito’s square.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 23 - 33 od 1253