Vatikan nikad osim nakon Titove smrti nije dao nalog da za bilo koga državnika zvone crkvena zvona
Administrator   
Monday, 02 April 2018

ImageCijeli svoj život Tito je posvetio borbi za slobodu naroda i radnih ljudi. Bio je revolucionar. Ulazio je u mnoge bitke i izlazio iz njih kao pobjednik. Došao je u sukob sa Staljinom, ušao na svjetsku scenu kao ključni protagonist borbe za dekolonizaciju. Čovjek s takvim opredjeljenjima prirodno se borio za progres.

Zadnja Promjena ( Monday, 02 April 2018 )
Opširnije...
 
40 godina od izgradnje pruge Šamac-Sarajevo, poruka za budućnost
Administrator   
Thursday, 29 March 2018

ImageProgram obilježavanja 40. godišnjice od izgradnje drugog kolosijeka pruge Šamac – Sarajevo obuhvata niz aktivnosti koje počinju već 1. aprila, na Dan omladinskih radnih akcija. Organizacioni odbor za obilježavanje 40 godina od izgradnje drugog kolosijeka pruge Šamac – Sarajevo obavijestio je javnost o planu aktivnosti.

Zadnja Promjena ( Thursday, 29 March 2018 )
Opširnije...
 
U domu Brozovih
Administrator   
Sunday, 25 March 2018

Image Zagreb. Subota, 19. maj 1979. Na metalnoj pločici stana u Ulici Moše Pijade piše: Broz. Vrata mi je otvorio Mišo, Titov sin, diplomirani pravnik. Prvo što sam zapazio; dva plava oka. Tu mu supruga Mira i šestogodišnji sin Andrej, dok je ćerka, desetogodišnja Aleksandra - Saša, već bila u školi. Prostrana dnevna soba ukusno namještena. U pletenoj korpi novine i časopisi. S naslovne strane “Studija” gleda nas Đorđe Balašević. Slike i tapiserije; Rajzera, Ivana Lovrenčića, Eda Murtića. Grafike Kuna i Jakca; Mišov uljani portret koji je 1946. izradila Miranda Morić.

Zadnja Promjena ( Sunday, 25 March 2018 )
Opširnije...
 
105 godina od rođenja i 75 godina od herojske smrti - Ivan Goran Kovačić
Administrator   
Wednesday, 21 March 2018

Image“Tu su ležale hrpe talijanskog raznovrsnog oružja, municije, bombi i druge ratne opreme što je služilo kao magazin za naoružanje ne samo novopridošlih boraca, nego i onih partizana koji dotle još nisu bili naoružani. Među ovim drugim nalazio se i naš pjesnik Ivan Goran Kovačić, kome se konačno ispunila mnogo puta ponovljena želja, da se naoruža.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 21 March 2018 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 23 - 33 od 1299