Bitka na Neretvi je bila bitka za ranjenike i slobodu
Administrator   
Saturday, 07 May 2016

ImageU Jablanici su danas tačno u podne sa mosta spuštena 73 karanfila u rijeku Neretvu pod sloganom „Cvijet za ranjenike“, čime je simbolično započelo obilježavanje sedamdeset treće godišnjice Bitke za ranjenike iz Drugog svjetskog rata i obilježavanje 80. godina od formiranja prvih internacionalnih brigada.

Zadnja Promjena ( Saturday, 07 May 2016 )
Opširnije...
 
Neuspjeli pokušaji pakiranja Titu
Administrator   
Saturday, 07 May 2016

ImagePunih 36 godina je prošlo od dana kad je umro čovjek kojemu je jedinom uspjelo bez ostatka u boli ujediniti sve jugoslavenske narode i narodnosti, otišao je u vječnost ili bolje rečeno vratio se u vječnost jer je iz nje i došao čovjek, uspomena na koga ne blijedi, čovjek za kojega možemo reći da se oko njegovog odra okupio čitav svijet.

Zadnja Promjena ( Saturday, 07 May 2016 )
Opširnije...
 
I da je na Tibetu mi bismo Titu došli na grob
Administrator   
Thursday, 05 May 2016

ImageDruže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo - zaorilo se danas koji minut pre podneva ispred Kuće cveća, večnog počivališta Josipa Broza. Pesma se ponavljala i ponavljala uz dodatne već poznate stihove, kao na kakav praznik koji je decenijama slavio tekovine nekadašnje Jugoslavije i svih njenih naroda i narodnosti. Pesmu je povela grupa gastarbajtera iz Beča, a rodom iz Đurinaca kod Sopota. S namerom da se poklone Titovim senima doputovali su iz Austrije. I, s namerom obukli najsvečaniju odeću da i doterani pokažu poštovanje čoveku "bez koga ne bi bili to što su danas". - Tako je, brate - govore, gotovo uglas, posle upisivanja u knjigu utisaka. - Mi smo s njegovim crvenim pasošem davno ušli u Evropu. I niko nas nije pitao za ime, važno je da smo Jugosloveni. Zaradili smo, skućili se, skućili i decu i unuke. Hvala mu. I večna mu slava.

Zadnja Promjena ( Thursday, 05 May 2016 )
Opširnije...
 
Thousands Mark Tito’s Death Anniversary in Serbia
Administrator   
Thursday, 05 May 2016

ImageThirty-six years after Yugoslav President Josip Broz Tito died, several thousand of his admirers paid tribute to him in Belgrade and remembered what they believe were better times. Carrying flowers, Communist flags and pictures of Tito, several thousand people from all over the former Yugoslav region gathered on Wednesday in front of the Museum of Yugoslav History in Belgrade to mark the 36th anniversary of his death on May 4, 1980. Some came on buses organised to transport Tito’s admirers from as far away as Bosnia and Herzegovina and Croatia.

Zadnja Promjena ( Saturday, 07 May 2016 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 144 - 154 od 1301