Rijeka kupila Titov brod
Administrator   
Sunday, 24 May 2009

ImageRIJEKA – Grad Rijeka u petak je na javnoj dražbi riječkog Trgovačkog suda izlicitirao brod Galeb za 150 tisuća dolara i time iskoristio svoje pravo prvokupa. U roku od 15 dana novac mora biti uplaćen na depozitni račun suda, a kada i ako ova sudska odluka postane pravomoćna, brod prelazi u vlasništvo Rijeke. U ovu se priču Rijeka upustila sa željom da Galeb pretvori u svojevrstan muzej. Grad je na ročištu bio jedini ponuđač, te je Galeba dobio po početnoj cijeni na dražbi, a druga strana, zastupnici vlasnika broda Grka Johna Paula Papanicolaua, uložili su niz prigovora o kojima će sud tek odlučivati, među ostalim i da u najnižoj traženoj cifri u oglasu za prodaju Galeba nije naveden PDV što bi moglo zakomplicirati postupak.

Opširnije...
 
Nesvrstani
Administrator   
Sunday, 24 May 2009

ImageLegendarni pobjednik u ratu, Josip Broz je postao i jedan od stupova suvremenog svijeta, onaj koji, ustrajno revolucionaran, tumači ”da bez slobode nema mira, ali … i bez mira nema slobode”. Naime, mir u sloboda su u uzajamnoj ovisnosti: mir jest funkcija slobode i ravnopravnosti, a sloboda je funkcija mira:Tako govori Josip Broz. U tom smislu djeluje Josip Broz.Ličnost po kojoj smo poznati. Onaj koji već decenijama objašnjava svijetu: ”Ja bih želio da svi narodi u svijetu budu prijatelji”, jer ”mi želimo da u svijetu trajno vlada mir…” On je ona presudna ličnost koja je od Jugoslavije stvorila zemlju

Zadnja Promjena ( Sunday, 24 May 2009 )
Opširnije...
 
Tomo Doko kod Mosora: Crvena Hercegovina
Administrator   
Thursday, 21 May 2009

ImageZa vas govore da ste jedini Hercegovac koji je pravi ljevičar staroga kova i koji to svugdje i stalno ističe... - Da, Hercegovac sam, rođen u selu Paoča kod Čitluka i pravi ljevičar. Točno je i da svugdje i stalno ističem kako sam od mladih dana zadojen poštenom idejom komunizma, kako sam i danas ljevičar. Ali je netočno da sam jedini Hercegovac koji se ponosi time da je antifašist, štovatelj partizanskog Narodnooslobodilačkog pokreta, maršala Tita i ljevice! Hercegovina je poznata kao dio susjedne nam države BiH koja je dala dosta desničara... I to onih vrlo eksponiranih! - ... Ja vas uvjeravam da u mojoj rodnoj Hercegovini ima više ljevičara nego desničara! Isto kao što je bilo više partizana nego ustaša! Ali, desničari su, pogotovo od 1991. godine, glasniji.

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 October 2011 )
Opširnije...
 
Otkačila Tita završila u Sibiru!
Administrator   
Wednesday, 20 May 2009

ImageTatjana Okunjevska, rođena 3. marta 1914. godine, prelepa Ruskinja, znamenita glumica i Zaslužna umetnica Ruske Federacije, na prvi pogled zaludela je svog domaćina u Beogradu maršala Josipa Broza Tita, davne 1947. godine. To se desilo za vreme njenog gostovanja po Jugoslaviji na promociji filma “Noć nad Beogradom”, u kome je i glumila, a pesma, koju je Tatjana pevala u tom filmu postala je partizanska himna! U Titu se probudila strastvena ljubav, obletao je na najromantičnije načine, ali Tanja nije popustila! Nasuprot tome, predala se ljubavnoj romansi sa tadašnjim jugoslovenskim ambasadorom u Moskvi - Vladom Popovićem!

Zadnja Promjena ( Wednesday, 20 May 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 119 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1277 - 1287 od 1301