Oživljavanje starih uspomena
Administrator   
Monday, 25 May 2009

ImageDrvar je na putu stare slave. Živjelo se nekada ponosno i lijepo u tom gradu. Godišnje ga je obilazilo i po pola miliona ljudi. Danas nije tako, ali od sutra bi već trebalo biti bolje. Završena je rekonstrukcija i revitalizacija nekadašnjeg Memorijalnog kompleksa i Muzeja "25. maj 1944." u Drvaru, koji će sutra biti otvoren. Tačno na sutrašnji dan 65. godišnjicu od desanta na Drvar u Drugom svjetskom ratu muzej će ponovo biti otvoren. Sredstva u iznosu od 236.000 KM za radove obezbijedili su Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoline Federacije BiH i opština Drvar.

Zadnja Promjena ( Monday, 25 May 2009 )
Opširnije...
 
Kolo ekstaze za voljenog maršala
Administrator   
Monday, 25 May 2009

ImageKUMROVEC - U rodnom mjestu 'druga' Tita, i ove se godine na Danu mladosti okupilo 10-ak tisuća nepokolebljivih štovatelja njegova lika i djela, kako se to uobičajilo reći: uz uvijek istu ikonografiju, partizanske pjesme i transparente, staro i mlado je pokazalo da s njegovog puta 'ne skreću'. Govornik Tomislav Badovinac, predsjednik društava s Titovim imenom, obrušio se Andriju Hebranga zbog nedavnih izjava iz Bleiburga, te sve one koji se prikazuju velikim Hrvatima, a zapravo su, smatra, filoustaše. Puno je onih, dodao je koji ustraju u pokušajima prikazivanja Tita tiraninom i ubojicom, te u tu svrhu stalno traže nove jame i čeprkaju po kostima, dok je istina drugačija. Tito je za antifašiste bio i ostao veliki državnik i heroj koji je oslobodio zemlju od fašističkog okupatora i to, kažu, nitko nikada neće moći pobiti.

Zadnja Promjena ( Monday, 25 May 2009 )
Opširnije...
 
Jovanka: Snalazim se kako znam i moram
Administrator   
Sunday, 24 May 2009

ImageTitova udovica Jovanka Broz poslije duge šutnje pojavila se u medijima i ispričala zašto više ne posjećuje grob svog muža i bivšeg predsjednika bivše SFRJ. Za beogradsku Politiku, Jovanka je u ekskluzivnom intervjuu otkrila tko ju je i kako uvrijedio te kakav je njen život u izolaciji. Na Titov grob, kaže, ne ide, jer ne želi da je ispred Kuće cvijeća dočekuju ljudi koji su odmah poslije Titove smrti tražili da potpiše papir na kome piše da sve ostavlja državi. - Rekla sam da to niti mogu niti hoću, jer moram od nečega živjeti, a onda su mi prenijeli poruku da šutim ibudem sretna što su me ostavili živu?! – dodaje Jovanka. Usput spominje da više nema niti automobil kojim bi mogla doći na grob.

Opširnije...
 
Rijeka kupila Titov brod
Administrator   
Sunday, 24 May 2009

ImageRIJEKA – Grad Rijeka u petak je na javnoj dražbi riječkog Trgovačkog suda izlicitirao brod Galeb za 150 tisuća dolara i time iskoristio svoje pravo prvokupa. U roku od 15 dana novac mora biti uplaćen na depozitni račun suda, a kada i ako ova sudska odluka postane pravomoćna, brod prelazi u vlasništvo Rijeke. U ovu se priču Rijeka upustila sa željom da Galeb pretvori u svojevrstan muzej. Grad je na ročištu bio jedini ponuđač, te je Galeba dobio po početnoj cijeni na dražbi, a druga strana, zastupnici vlasnika broda Grka Johna Paula Papanicolaua, uložili su niz prigovora o kojima će sud tek odlučivati, među ostalim i da u najnižoj traženoj cifri u oglasu za prodaju Galeba nije naveden PDV što bi moglo zakomplicirati postupak.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 119 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1277 - 1287 od 1304