Tomo Doko kod Mosora: Crvena Hercegovina
Administrator   
Thursday, 21 May 2009

ImageZa vas govore da ste jedini Hercegovac koji je pravi ljevičar staroga kova i koji to svugdje i stalno ističe... - Da, Hercegovac sam, rođen u selu Paoča kod Čitluka i pravi ljevičar. Točno je i da svugdje i stalno ističem kako sam od mladih dana zadojen poštenom idejom komunizma, kako sam i danas ljevičar. Ali je netočno da sam jedini Hercegovac koji se ponosi time da je antifašist, štovatelj partizanskog Narodnooslobodilačkog pokreta, maršala Tita i ljevice! Hercegovina je poznata kao dio susjedne nam države BiH koja je dala dosta desničara... I to onih vrlo eksponiranih! - ... Ja vas uvjeravam da u mojoj rodnoj Hercegovini ima više ljevičara nego desničara! Isto kao što je bilo više partizana nego ustaša! Ali, desničari su, pogotovo od 1991. godine, glasniji.

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 October 2011 )
Opširnije...
 
Otkačila Tita završila u Sibiru!
Administrator   
Wednesday, 20 May 2009

ImageTatjana Okunjevska, rođena 3. marta 1914. godine, prelepa Ruskinja, znamenita glumica i Zaslužna umetnica Ruske Federacije, na prvi pogled zaludela je svog domaćina u Beogradu maršala Josipa Broza Tita, davne 1947. godine. To se desilo za vreme njenog gostovanja po Jugoslaviji na promociji filma “Noć nad Beogradom”, u kome je i glumila, a pesma, koju je Tatjana pevala u tom filmu postala je partizanska himna! U Titu se probudila strastvena ljubav, obletao je na najromantičnije načine, ali Tanja nije popustila! Nasuprot tome, predala se ljubavnoj romansi sa tadašnjim jugoslovenskim ambasadorom u Moskvi - Vladom Popovićem!

Zadnja Promjena ( Wednesday, 20 May 2009 )
Opširnije...
 
Bleiburg se pretvorio u ustaški dernek
Administrator   
Tuesday, 19 May 2009

ImageNAŠICE - Predsjednik RH Stjepan Mesić komentirao je u utorak u Našicama nedavne izjave Andrije Hebranga u Bleiburgu koji je Josipa Broza Tita ocijenio zločincem. Mesić je tim povodom održao kratko povijesno predavanje Hebrangu. - Hebrang je svojim izjavama relativizirao zločin u Jasenovcu i drugim nasističkim logorima. Rekao je da su svi ti ljudi ubijeni radi različitog mišljenja što jednostavno nije točno. Hebrangu je 36 članova obitelji ubijeno u logoru, brat koji je imao 9 ili 10 godina, baka i djed ali samo zato što su Židovi, a ne zato što su različito mislili - tvrdi Mesić dodajući kako bi Hebrang zbog toga morao biti oprezan u izjavama.

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 October 2011 )
Opširnije...
 
Protiv rehabilitacije Mihailovića
Administrator   
Tuesday, 19 May 2009

ImageBeograd -- Nekadašnji učesnici u narodnooslobodilačkoj borbi (NOB) u Drugom svetskom ratu traže od države da spreči rehabilitaciju četničkog vođe Draže Mihailovića. Na protestnoj tribini povodom pokretanja sudskog postupka za rehabilitaciju Mihailovića, učesnici NOB-a i njihovi simpatizeri naveli su da nijedna evropska zemlja nije rehabilitovala zločince kojima su ruke tokom rata bile "do laktova u krvi". Predstavnik SUBNOR-a Srbije Slavko Popović rekao je da ne treba isključiti radikalniji protest antifašista, ako Mihailović bude rehabilitovan. On je kazao da ne sme da se dozvoli rehabilitacija "ratnog zločinca i saradnika okupatora - glavnog čoveka kvislinške politike okupirane Jugoslavije".

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 October 2011 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 119 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1277 - 1287 od 1299