Otkačila Tita završila u Sibiru!
Administrator   
Wednesday, 20 May 2009

ImageTatjana Okunjevska, rođena 3. marta 1914. godine, prelepa Ruskinja, znamenita glumica i Zaslužna umetnica Ruske Federacije, na prvi pogled zaludela je svog domaćina u Beogradu maršala Josipa Broza Tita, davne 1947. godine. To se desilo za vreme njenog gostovanja po Jugoslaviji na promociji filma “Noć nad Beogradom”, u kome je i glumila, a pesma, koju je Tatjana pevala u tom filmu postala je partizanska himna! U Titu se probudila strastvena ljubav, obletao je na najromantičnije načine, ali Tanja nije popustila! Nasuprot tome, predala se ljubavnoj romansi sa tadašnjim jugoslovenskim ambasadorom u Moskvi - Vladom Popovićem!

Zadnja Promjena ( Wednesday, 20 May 2009 )
Opširnije...
 
Bleiburg se pretvorio u ustaški dernek
Administrator   
Tuesday, 19 May 2009

ImageNAŠICE - Predsjednik RH Stjepan Mesić komentirao je u utorak u Našicama nedavne izjave Andrije Hebranga u Bleiburgu koji je Josipa Broza Tita ocijenio zločincem. Mesić je tim povodom održao kratko povijesno predavanje Hebrangu. - Hebrang je svojim izjavama relativizirao zločin u Jasenovcu i drugim nasističkim logorima. Rekao je da su svi ti ljudi ubijeni radi različitog mišljenja što jednostavno nije točno. Hebrangu je 36 članova obitelji ubijeno u logoru, brat koji je imao 9 ili 10 godina, baka i djed ali samo zato što su Židovi, a ne zato što su različito mislili - tvrdi Mesić dodajući kako bi Hebrang zbog toga morao biti oprezan u izjavama.

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 October 2011 )
Opširnije...
 
Protiv rehabilitacije Mihailovića
Administrator   
Tuesday, 19 May 2009

ImageBeograd -- Nekadašnji učesnici u narodnooslobodilačkoj borbi (NOB) u Drugom svetskom ratu traže od države da spreči rehabilitaciju četničkog vođe Draže Mihailovića. Na protestnoj tribini povodom pokretanja sudskog postupka za rehabilitaciju Mihailovića, učesnici NOB-a i njihovi simpatizeri naveli su da nijedna evropska zemlja nije rehabilitovala zločince kojima su ruke tokom rata bile "do laktova u krvi". Predstavnik SUBNOR-a Srbije Slavko Popović rekao je da ne treba isključiti radikalniji protest antifašista, ako Mihailović bude rehabilitovan. On je kazao da ne sme da se dozvoli rehabilitacija "ratnog zločinca i saradnika okupatora - glavnog čoveka kvislinške politike okupirane Jugoslavije".

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 October 2011 )
Opširnije...
 
Antifašizam je koristio Hrvatskoj
Administrator   
Monday, 18 May 2009

ImageZa razliku od „olovnih“ vremena devedesetih, vrijednosti antifašizma u hrvatskom društvu, po ocjeni većine naših sugovornika, nisu ugrožene. Demistifikacija Nezavisne države Hrvatske (NDH) Ante Pavelića doprinijela bi redu u glavama, kažu naši sugovornici. Jedan od problema koji doprinose zbrci u glavama kada se radi o antifašizmu u Hrvatskoj je apsolutiziranje vrijednosti Nezavisne države Hrvatske, kaže za naš radio profesor na Katedri za hrvatsku povijest zagrebačkog Filozofskog fakulteta Ivo Goldstein. Naime, znanstveno gledano, ona nije bila ni nezavisna, ni država, niti je bila hrvatska, jer kakva bi to hrvatska država bila bez Međimurja, Baranje, velikih gradova na jadranskoj obali i gotovo svih otoka:

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 October 2011 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1277 - 1287 od 1298