Jovanka: Snalazim se kako znam i moram
Administrator   
Sunday, 24 May 2009

ImageTitova udovica Jovanka Broz poslije duge šutnje pojavila se u medijima i ispričala zašto više ne posjećuje grob svog muža i bivšeg predsjednika bivše SFRJ. Za beogradsku Politiku, Jovanka je u ekskluzivnom intervjuu otkrila tko ju je i kako uvrijedio te kakav je njen život u izolaciji. Na Titov grob, kaže, ne ide, jer ne želi da je ispred Kuće cvijeća dočekuju ljudi koji su odmah poslije Titove smrti tražili da potpiše papir na kome piše da sve ostavlja državi. - Rekla sam da to niti mogu niti hoću, jer moram od nečega živjeti, a onda su mi prenijeli poruku da šutim ibudem sretna što su me ostavili živu?! – dodaje Jovanka. Usput spominje da više nema niti automobil kojim bi mogla doći na grob.

Opširnije...
 
Rijeka kupila Titov brod
Administrator   
Sunday, 24 May 2009

ImageRIJEKA – Grad Rijeka u petak je na javnoj dražbi riječkog Trgovačkog suda izlicitirao brod Galeb za 150 tisuća dolara i time iskoristio svoje pravo prvokupa. U roku od 15 dana novac mora biti uplaćen na depozitni račun suda, a kada i ako ova sudska odluka postane pravomoćna, brod prelazi u vlasništvo Rijeke. U ovu se priču Rijeka upustila sa željom da Galeb pretvori u svojevrstan muzej. Grad je na ročištu bio jedini ponuđač, te je Galeba dobio po početnoj cijeni na dražbi, a druga strana, zastupnici vlasnika broda Grka Johna Paula Papanicolaua, uložili su niz prigovora o kojima će sud tek odlučivati, među ostalim i da u najnižoj traženoj cifri u oglasu za prodaju Galeba nije naveden PDV što bi moglo zakomplicirati postupak.

Opširnije...
 
Nesvrstani
Administrator   
Sunday, 24 May 2009

ImageLegendarni pobjednik u ratu, Josip Broz je postao i jedan od stupova suvremenog svijeta, onaj koji, ustrajno revolucionaran, tumači ”da bez slobode nema mira, ali … i bez mira nema slobode”. Naime, mir u sloboda su u uzajamnoj ovisnosti: mir jest funkcija slobode i ravnopravnosti, a sloboda je funkcija mira:Tako govori Josip Broz. U tom smislu djeluje Josip Broz.Ličnost po kojoj smo poznati. Onaj koji već decenijama objašnjava svijetu: ”Ja bih želio da svi narodi u svijetu budu prijatelji”, jer ”mi želimo da u svijetu trajno vlada mir…” On je ona presudna ličnost koja je od Jugoslavije stvorila zemlju

Zadnja Promjena ( Sunday, 24 May 2009 )
Opširnije...
 
Tomo Doko kod Mosora: Crvena Hercegovina
Administrator   
Thursday, 21 May 2009

ImageZa vas govore da ste jedini Hercegovac koji je pravi ljevičar staroga kova i koji to svugdje i stalno ističe... - Da, Hercegovac sam, rođen u selu Paoča kod Čitluka i pravi ljevičar. Točno je i da svugdje i stalno ističem kako sam od mladih dana zadojen poštenom idejom komunizma, kako sam i danas ljevičar. Ali je netočno da sam jedini Hercegovac koji se ponosi time da je antifašist, štovatelj partizanskog Narodnooslobodilačkog pokreta, maršala Tita i ljevice! Hercegovina je poznata kao dio susjedne nam države BiH koja je dala dosta desničara... I to onih vrlo eksponiranih! - ... Ja vas uvjeravam da u mojoj rodnoj Hercegovini ima više ljevičara nego desničara! Isto kao što je bilo više partizana nego ustaša! Ali, desničari su, pogotovo od 1991. godine, glasniji.

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 October 2011 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 119 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1277 - 1287 od 1302