Tito puni kasu na Brionima
Administrator   
Friday, 29 May 2009

ImageOd prodaje sitnih suvenira sa likom Josipa Broza, nacionalni park Brioni za posledlje dve godine zaradio više od 20.000 evra. Pojedini suveniri koštaju i više od 200 evra. Turistička atrakcija na Brionima i dalje je nekadašnji predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito.Nacionalni park Brioni je u poslednje dve godine na prodaji sitnih suvenira s likom Josipa Broza zaradio više od 20.000 evra. Tako harizma nekadašnjeg predsednika i skoro trideset godina nakon njegove smrti i dalje puni kasu Nacionalnog parka.  Suveniri s Titovim likom i potpisom prodaju se po ceni od po nekoliko evra, a pojedini primerci staju i više od 200 evra.

Opširnije...
 
Kako smo potonuli
Administrator   
Thursday, 28 May 2009

ImageMaj mjesec (bio) je Titov mjesec. Četvrtog maja umro je Josip Broz Tito; građanin Josip Broz rodio se, po svoj prilici, sedmog maja, a zvanični rođendan Maršala Tita obilježavan je dvadeset i petog maja, na datum poznat i kao Dan mladosti. I ove godine, skoro trideset godina od Titove smrti, o Danu mladosti u Kumrovcu su se okupili Titovi poštovaoci, kao što su i četvrtog maja baš u Oslobođenju, recimo, objavljena brojna sjećanja i posljednji pozdravi Titu. Beogradsku Kuću cvijeća posjećuju danas tinejdžeri iz cijele bivše Jugoslavije, rođeni dobrano nakon Titove smrti, a činjenica da je Sulejman Tihić Titu na njegovom grobu odao počast ovih se dana od strane Tihićevih protivnika predstavlja kao krimen i jedan od razloga zbog kojih on danas ne bi trebao osvojiti novi mandat na čelu Stranke demokratske akcije.

Zadnja Promjena ( Thursday, 28 May 2009 )
Opširnije...
 
Prekršajna prijava zbog bacanja jaja na Titovu štafetu
Administrator   
Thursday, 28 May 2009

ImageUMAG - Policija će protiv Umažanke Zdravke Leindl koja je 15. svibnja prosvjedovala ispred kafića 'Tito' kad je iz Umaga kretala hrvatsko-slovenska Titova štafeta i bacala jaja na automobil s Titovom slikom podnijeti prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira. Policija je postupila po prijavi jednoga građanina, te je utvrđeno da je Zdravka Leindl 15. svibnja oko 12.30 sati u Umagu narušavala javni red i mir jer je prilikom prolaska hrvatsko-slovenske Titove štafete protestirala galameći na okupljene građane. Pritom je bacila jaja na osobni automobil Mercedes u vlasništvu 67-godišnjaka i na Titovu sliku koja se nalazila ispred kafića 'Tito'.

Zadnja Promjena ( Thursday, 28 May 2009 )
Opširnije...
 
Otkrio bistu Tita u svom dvorištu
Administrator   
Wednesday, 27 May 2009

ImagePenzioner Vukašin Stojić juče je u svom dvorištu u Kotromanu u Mokroj Gori, uz intoniranje himne „Hej Sloveni" i podizanje zastave, otkrio bistu Josipa Broza Tita, a potom podneo raport. Tako je obeležio je 25. maj i zahvalio Titu za lepo detinjstvo i mladost. - Druže predsedniče, druže vrhovni komandante, u čast Dana mladosti predajem ti ovaj kratak raport. Nema više države, nema više preduzeća koja smo gradili našim umećem i rukama. Prvo su preduzeća obezvređena, a kasnije oteta. Sada su radnici najamni radnici. Druže predsedniče, nema više ni socijalne pravde, nema besplatnog školstva, nema besplatnog lečenja, nema naših crvenih pasoša sa kojima smo bili građani sveta, a sada tvrde da nismo deo Evrope.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 27 May 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 119 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1266 - 1276 od 1304