Otkrio bistu Tita u svom dvorištu
Administrator   
Wednesday, 27 May 2009

ImagePenzioner Vukašin Stojić juče je u svom dvorištu u Kotromanu u Mokroj Gori, uz intoniranje himne „Hej Sloveni" i podizanje zastave, otkrio bistu Josipa Broza Tita, a potom podneo raport. Tako je obeležio je 25. maj i zahvalio Titu za lepo detinjstvo i mladost. - Druže predsedniče, druže vrhovni komandante, u čast Dana mladosti predajem ti ovaj kratak raport. Nema više države, nema više preduzeća koja smo gradili našim umećem i rukama. Prvo su preduzeća obezvređena, a kasnije oteta. Sada su radnici najamni radnici. Druže predsedniče, nema više ni socijalne pravde, nema besplatnog školstva, nema besplatnog lečenja, nema naših crvenih pasoša sa kojima smo bili građani sveta, a sada tvrde da nismo deo Evrope.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 27 May 2009 )
Opširnije...
 
Titov fan
Administrator   
Wednesday, 27 May 2009

ImageJučer smo 29. puta odžalovali za Titom. Razgovaram tako s jednim prijateljem, nekadašnjim visokim partijskim funkcionarom, dugogodišnjim članom Predsjedništva CK SKH, između ostalog dotičemo se i Tita. Iznosim mu svoja razmišljanja i poantiram: "Tita se može voljeti ili ne voljeti, slagati se s njime ili ne slagati, ali priznati se mora da je bio čovjek koji je u pozitivnom smislu obilježio 20. stoljeće."On me samo pogleda i reče: "Jbt, tolike godine te poznajem, prijatelji smo, a sve vrijeme nisam znao da si ti Titov fan." A ja sam mu samo ponovio riječi koje je u jednom razgovoru 1980., dva mjeseca poslije Titove smrti, meni rekao jedan španjolski neofašista, pripadnik neofrankističke stranke "Fuerza nueva".

Opširnije...
 
Titovi naslednici dobili donji veš i olovke
Administrator   
Tuesday, 26 May 2009

ImageRačuni u švajcarskim bankama kriju i dva i po miliona dolara koji su pripadali Josipu Brozu Titu, piše sarajevski "Dnevni avaz". Da li je to zaista tako i o tome šta je Tito ostavio svojim naslednicima za Radio Slobodna Evropa govore: Joška Broz, Toma Fila i Slava Đukić. Suprotno tvrdnjama da Josip Broz Tito svojim naslednicima nije ostavio ni dinara, sarajevski list "Dnevni avaz" nedavno je objavio kako se na računu u Švajcarskoj krije dve i po milijarde dolara koje su finansijske institucije Jugoslavije uplatile na Brozov račun. Poslanik Slovenske demokratske stranke Jože Jerovšek to je iskoristio da slovenačkim ministrima unutrašnjih poslova i finansija, te tamošnjem šefu diplomatije, uputi pismo u kom traži da sporni iznos bude deo podele imovine bivše Jugoslavije.

Zadnja Promjena ( Tuesday, 26 May 2009 )
Opširnije...
 
Što je više kleveta i laži...
Administrator   
Tuesday, 26 May 2009

ImageKad se evropskim autoputem vozite iz Zagreba prema Kumrovcu, onda vas sve, sem tog autoputa, podseća na Šumadiju, od topografije do biljnog sveta, od blagih udolina do nevisokih brežuljaka. Neočekivane su, pri tom, dosta česte crkvice, čiji se tornjevi pomaljaju sa zelenilom zakamufliranih vrhova. One su, vele, pomen na vremenom zatamnjene vatre kojima se najavljivao nailazak neprijatelja. Kumrovec je od 1979. do 1986. godine umešnošću hrvatskih etnologa postao Muzej „staro selo“ Kumrovec. U tom razdoblju otkupljeni su planirani stambeni i privredni objekti, rekonstruisani su stara cesta i kameni most, regulisan je potok Škrnik, a na objektima su obavljeni građevinski i restauratorski zahvati. Tako je Hrvatska dobila jedini etno muzej na otvorenom, koji se ubzo pročuo i daleko van njenih granica.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 119 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1266 - 1276 od 1301