Kako smo potonuli
Administrator   
Thursday, 28 May 2009

ImageMaj mjesec (bio) je Titov mjesec. Četvrtog maja umro je Josip Broz Tito; građanin Josip Broz rodio se, po svoj prilici, sedmog maja, a zvanični rođendan Maršala Tita obilježavan je dvadeset i petog maja, na datum poznat i kao Dan mladosti. I ove godine, skoro trideset godina od Titove smrti, o Danu mladosti u Kumrovcu su se okupili Titovi poštovaoci, kao što su i četvrtog maja baš u Oslobođenju, recimo, objavljena brojna sjećanja i posljednji pozdravi Titu. Beogradsku Kuću cvijeća posjećuju danas tinejdžeri iz cijele bivše Jugoslavije, rođeni dobrano nakon Titove smrti, a činjenica da je Sulejman Tihić Titu na njegovom grobu odao počast ovih se dana od strane Tihićevih protivnika predstavlja kao krimen i jedan od razloga zbog kojih on danas ne bi trebao osvojiti novi mandat na čelu Stranke demokratske akcije.

Zadnja Promjena ( Thursday, 28 May 2009 )
Opširnije...
 
Prekršajna prijava zbog bacanja jaja na Titovu štafetu
Administrator   
Thursday, 28 May 2009

ImageUMAG - Policija će protiv Umažanke Zdravke Leindl koja je 15. svibnja prosvjedovala ispred kafića 'Tito' kad je iz Umaga kretala hrvatsko-slovenska Titova štafeta i bacala jaja na automobil s Titovom slikom podnijeti prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira. Policija je postupila po prijavi jednoga građanina, te je utvrđeno da je Zdravka Leindl 15. svibnja oko 12.30 sati u Umagu narušavala javni red i mir jer je prilikom prolaska hrvatsko-slovenske Titove štafete protestirala galameći na okupljene građane. Pritom je bacila jaja na osobni automobil Mercedes u vlasništvu 67-godišnjaka i na Titovu sliku koja se nalazila ispred kafića 'Tito'.

Zadnja Promjena ( Thursday, 28 May 2009 )
Opširnije...
 
Otkrio bistu Tita u svom dvorištu
Administrator   
Wednesday, 27 May 2009

ImagePenzioner Vukašin Stojić juče je u svom dvorištu u Kotromanu u Mokroj Gori, uz intoniranje himne „Hej Sloveni" i podizanje zastave, otkrio bistu Josipa Broza Tita, a potom podneo raport. Tako je obeležio je 25. maj i zahvalio Titu za lepo detinjstvo i mladost. - Druže predsedniče, druže vrhovni komandante, u čast Dana mladosti predajem ti ovaj kratak raport. Nema više države, nema više preduzeća koja smo gradili našim umećem i rukama. Prvo su preduzeća obezvređena, a kasnije oteta. Sada su radnici najamni radnici. Druže predsedniče, nema više ni socijalne pravde, nema besplatnog školstva, nema besplatnog lečenja, nema naših crvenih pasoša sa kojima smo bili građani sveta, a sada tvrde da nismo deo Evrope.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 27 May 2009 )
Opširnije...
 
Titov fan
Administrator   
Wednesday, 27 May 2009

ImageJučer smo 29. puta odžalovali za Titom. Razgovaram tako s jednim prijateljem, nekadašnjim visokim partijskim funkcionarom, dugogodišnjim članom Predsjedništva CK SKH, između ostalog dotičemo se i Tita. Iznosim mu svoja razmišljanja i poantiram: "Tita se može voljeti ili ne voljeti, slagati se s njime ili ne slagati, ali priznati se mora da je bio čovjek koji je u pozitivnom smislu obilježio 20. stoljeće."On me samo pogleda i reče: "Jbt, tolike godine te poznajem, prijatelji smo, a sve vrijeme nisam znao da si ti Titov fan." A ja sam mu samo ponovio riječi koje je u jednom razgovoru 1980., dva mjeseca poslije Titove smrti, meni rekao jedan španjolski neofašista, pripadnik neofrankističke stranke "Fuerza nueva".

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1255 - 1265 od 1292