27.juli – Dan ustanka ustanka naroda i narodnosti BiH
Administrator   
Monday, 27 July 2009

ImagePredstavnici udruženja boraca i antifašista, SABNOR-a, Kantona Sarajevo, Gradskog vijeća Grada Sarajeva, gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen te izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića položili su danas cvijeće na spomen obilježje kod Vječne vatre u povodu 27. jula - Dana ustanka naroda i narodnosti BiH.Predsjednik SABNOR-a Jure Galić kazao je da su u tom vremenu, narodi znali šta treba raditi, ali da ga je strah sadašnjosti."Mi smo tada znali - okupator je u zemlji i treba ga se osloboditi. Danas, kada na očigled sviju nas, fašisti dižu glavu i ponovo prijete, ništa se ne poduzima i veoma sam zabrinut zbog toga", izjavio je Galić.

Zadnja Promjena ( Monday, 27 July 2009 )
Opširnije...
 
Zajedno prema Nesvrstanima
Administrator   
Wednesday, 22 July 2009

ImageHrvatska bi se pridružila proslavi pedesetogodišnjice Pokreta nesvrstanih, kao jedna od sljednica bivše Jugoslavije, jedne od zemalja osnivača tog pokreta. Ima više razloga za udruživanje država bivše Jugoslavije u zajedničkom nastupu na tržištima nesvrstanih. Tvrtke iz naših zemalja su često premale da bi mogle samostalno konkurirati, na primjer, na infrastrukturnim projektima potrebnim ovim državama. Mnoge od nesvrstanih zemalja ne prolaze kroz krizu i spremne su da investiraju u svoj razvoj. Titovo ime i ime bivše SFRJ još uvijek imaju ugled u tim državama.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 22 July 2009 )
Opširnije...
 
Veliki povratak Titove žene
Administrator   
Monday, 20 July 2009

ImageJovanka Broz razmišljala je o tome da ona bude Titova nasljednica, odnosno šefica Jugoslavije. Izražavala je otvoreno najviše političke ambicije. Od 28 godina braka, u zadnjih 14 godina odnosa doživotnog jugoslavenskog vođe Josipa Broza Tita i njegove supruge Jovanke debatiralo se i raspravljalo u tajnosti čak 59 puta na najvišim saveznim i partijskim razinama kao jednom od prioritetnih političkih problema, a osnovana je i posebna partijska komisija o “slučaju drugarice Jovanke”, da bi sve kulminiralo izvješćem Službe za zaštitu ustavnog poretka 1987. godine - “Neprihvatljivo i destruktivno ponašanje i delovanje Jovanke Broz” na punih 212 stranica gusto tipkanog teksta - piše nekadašnji general JNA Marjan Kranjc koji je čitav niz godina proveo u neposrednoj blizini Tita.

Opširnije...
 
Partizani: 3 - Ustaše: 0
Administrator   
Friday, 17 July 2009

ImageNaslov ovotjedne kolumne sve govori o svjetonazoru autora. Partizani nisu spomenuti prvi samo zato što slovo "P" dolazi prije slova "U" već, ponajprije jer, kada se već koristi nogometna retorika, antifašisti su, u percepciji ovoga novinara, "domaći", a ustaše "gosti". A da su i dalje nepoželjni u našem političkom i svakom drugom govoru pokušat ću pokazati i ovim tekstom. Zašto, pak, pitate se, partizani, u ovoj, da tako kažemo, 68 godina staroj utakmici vode s tri gola nad ustašama? Pa, riječ je o tri jasna pogotka: 1945. pobjedom u Drugom svjetskom ratu; 1990. antifašističkim utemeljenjem novonastale države i ove 2009, kada se konstatira da pokušaji revidiranja povijesti

Zadnja Promjena ( Friday, 07 October 2011 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1244 - 1254 od 1298