Turisti obilaze Titovu pećinu u Drvaru
Administrator   
Tuesday, 24 November 2009

ImageKulturno-istorijske znamenitosti Drvara - Titovu pećinu i Memorijalni kompleks "25. maj 1944." od početka godine do kraja oktobra posjetilo je oko 18.000 turista, što je za trećinu više u odnosu na isti period prošle godine, rekao je predsjednik Opštinskog vijeća Drvar Stevica Lukač. Lukač je Srni rekao da se broj turista iz godine u godinu povećava, a pored gostiju iz bivših jugoslovenskih republika Drvar sve više posjećuju i turisti iz zapadnoevropskih zemalja, posebno iz Holandije.On je dodao da je nakon obnove pećine u kojoj se Josip Broz Tito krio 1944. godine u toku desanta na Drvar, i obnove i Spomen-muzeja "25. maj 1944.", koji je ponovo otvoren 25. maja prošle godine na 65. godišnjicu njemačkog desanta u Drugom svjetskom ratu, ovaj grad ponovo postao poželjna destinacija na turističkoj karti BiH.

Zadnja Promjena ( Tuesday, 24 November 2009 )
Opširnije...
 
Zagreb, partizanski grad
Administrator   
Sunday, 22 November 2009

ImageŠto se nas samih ovdje u Hrvatskoj tiče, mi ćemo biti sretni ako se utoliko budemo imali čemu priključiti, jer je teško vjerovati da ćemo u iole dogledno vrijeme – nakon ovako suicidalnog pristanka na brisanje najvrednijeg iz svoje kolektivne memorije – sami pokrenuti neki povijesno i globalno značajan film, ciklus, žanr. I sve dotad, uz rijetke i samotne pozitivne izuzetke poput onoga nedavnog na Filozofskom fakultetu, Zagreb će ostati pokoreni grad  Hrvatska televizija nije mogla prirediti svoj prvi ciklus partizanskog filma, nakon gotovo dva desetljeća cenzure u tom pogledu i žanru, a da nas opet nije uvukla u gadne neugodnosti. Izražene jezikom, čisto semantički, naime, one su tako zabilježene već u nazivu ciklusa iz kojeg smo već vidjeli dva od osam nastavaka: ti su filmovi nazvani – antifašističkim.

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 October 2011 )
Opširnije...
 
Partizani se vratili na HTV
Administrator   
Thursday, 12 November 2009

ImageHrvatska televizija u utorak je u udarnom terminu na Drugom programu u okviru ciklusa antifašističkog filma prikazala partizanski film Stipe Delića "Sutjeska" * Zanimljivo je napomenuti da je "Sutjeska" najavljena kao bosansko-crnogorski film. Promicanje svijesti o antifašizmu kao jednoj od civilizacijskih vrijednosti nije jedini razlog zašto je upravo u vrijeme obilježavanja 20. godišnjice rušenja Berlinskog zida HTV odlučio emitirati ciklus od osam partizanskih filmova. "Razlog je intencija programskog vodstva da kvalitetne filmove stavljamo u što bolje termine. U tu kategoriju pripadaju naslovi za koje doista postoji velik interes gledatelja", rekao je glasnogovornik HRT-a Janos Römer.

Zadnja Promjena ( Thursday, 12 November 2009 )
Opširnije...
 
Tito nije bio ratni zločinac
Administrator   
Friday, 30 October 2009

Image"Suprotstavljamo se inicijativi HDZ-a i HSS-a da se u Saboru donese zakon koji Tita proglašava ratnim zločincem", poručeno je iz Spomen doma u Pazinu, s osnivačke skupštine Zajednice društava "Josip Broz Tito" u Istarskoj županiji. Naime, HDZ i HSS su dali inicijativu da se donese zakon o pronalaženju i obilježavanju grobova žrtava komunista. Za predsjednika Zajednice društava "Josip Broz Tito" u Istri izabran je Martin Matošević, koji je predsjedavao sjednicom. Izabrano je i deveteročlano predsjedništvo te tročlani Nadzorni odbor, a usvojen je i statut. Sjedište Zajednice je u Pazinu, a nadaju se da će tu uspjeti dobiti i prostoriju za rad te čuvanje arhive. Predsjednik istarskog SAB-a Tomislav Ravnić ukazao je na kompatibilnost programa ovih dviju udruga, koje dijelom imaju i iste članove, te je izrazio ogorčenje zbog stalnog kopanja po grobovima i pričama o velikim žrtvama, jer ispada da su ustaše bile nevine žrtve.

Zadnja Promjena ( Friday, 30 October 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1233 - 1243 od 1298