Prekršajna prijava zbog bacanja jaja na Titovu štafetu
Administrator   
Thursday, 28 May 2009

ImageUMAG - Policija će protiv Umažanke Zdravke Leindl koja je 15. svibnja prosvjedovala ispred kafića 'Tito' kad je iz Umaga kretala hrvatsko-slovenska Titova štafeta i bacala jaja na automobil s Titovom slikom podnijeti prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira. Policija je postupila po prijavi jednoga građanina, te je utvrđeno da je Zdravka Leindl 15. svibnja oko 12.30 sati u Umagu narušavala javni red i mir jer je prilikom prolaska hrvatsko-slovenske Titove štafete protestirala galameći na okupljene građane. Pritom je bacila jaja na osobni automobil Mercedes u vlasništvu 67-godišnjaka i na Titovu sliku koja se nalazila ispred kafića 'Tito'.

Zadnja Promjena ( Thursday, 28 May 2009 )
Opširnije...
 
Otkrio bistu Tita u svom dvorištu
Administrator   
Wednesday, 27 May 2009

ImagePenzioner Vukašin Stojić juče je u svom dvorištu u Kotromanu u Mokroj Gori, uz intoniranje himne „Hej Sloveni" i podizanje zastave, otkrio bistu Josipa Broza Tita, a potom podneo raport. Tako je obeležio je 25. maj i zahvalio Titu za lepo detinjstvo i mladost. - Druže predsedniče, druže vrhovni komandante, u čast Dana mladosti predajem ti ovaj kratak raport. Nema više države, nema više preduzeća koja smo gradili našim umećem i rukama. Prvo su preduzeća obezvređena, a kasnije oteta. Sada su radnici najamni radnici. Druže predsedniče, nema više ni socijalne pravde, nema besplatnog školstva, nema besplatnog lečenja, nema naših crvenih pasoša sa kojima smo bili građani sveta, a sada tvrde da nismo deo Evrope.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 27 May 2009 )
Opširnije...
 
Titov fan
Administrator   
Wednesday, 27 May 2009

ImageJučer smo 29. puta odžalovali za Titom. Razgovaram tako s jednim prijateljem, nekadašnjim visokim partijskim funkcionarom, dugogodišnjim članom Predsjedništva CK SKH, između ostalog dotičemo se i Tita. Iznosim mu svoja razmišljanja i poantiram: "Tita se može voljeti ili ne voljeti, slagati se s njime ili ne slagati, ali priznati se mora da je bio čovjek koji je u pozitivnom smislu obilježio 20. stoljeće."On me samo pogleda i reče: "Jbt, tolike godine te poznajem, prijatelji smo, a sve vrijeme nisam znao da si ti Titov fan." A ja sam mu samo ponovio riječi koje je u jednom razgovoru 1980., dva mjeseca poslije Titove smrti, meni rekao jedan španjolski neofašista, pripadnik neofrankističke stranke "Fuerza nueva".

Opširnije...
 
Titovi naslednici dobili donji veš i olovke
Administrator   
Tuesday, 26 May 2009

ImageRačuni u švajcarskim bankama kriju i dva i po miliona dolara koji su pripadali Josipu Brozu Titu, piše sarajevski "Dnevni avaz". Da li je to zaista tako i o tome šta je Tito ostavio svojim naslednicima za Radio Slobodna Evropa govore: Joška Broz, Toma Fila i Slava Đukić. Suprotno tvrdnjama da Josip Broz Tito svojim naslednicima nije ostavio ni dinara, sarajevski list "Dnevni avaz" nedavno je objavio kako se na računu u Švajcarskoj krije dve i po milijarde dolara koje su finansijske institucije Jugoslavije uplatile na Brozov račun. Poslanik Slovenske demokratske stranke Jože Jerovšek to je iskoristio da slovenačkim ministrima unutrašnjih poslova i finansija, te tamošnjem šefu diplomatije, uputi pismo u kom traži da sporni iznos bude deo podele imovine bivše Jugoslavije.

Zadnja Promjena ( Tuesday, 26 May 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1233 - 1243 od 1269