Drug Tito živi na webu!
Administrator   
Thursday, 07 May 2009

ImageBio je "najveći sin naših naroda i narodnosti", revolucionar i državnik, predsednik Komunističke partije Jugoslavije, vrhovni komandant jugoslovenske armije, maršal, premijer i predsednik nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Prošlo je 29 godine od smrti Josipa Broza - Tita, a on i dalje živi, pre svega u srcima njegovih decenijskih saboraca i na - internetu. You Tube, Facebook, Yahoo, Google, My Space, E Bay…svuda možete pronaći druga TITA. Sećanje na velikog državnika prenosi se sa generacije na generaciju kao "neugasivi plamen". Roditelji pričaju svojoj deci, bake i deke unucima.

Zadnja Promjena ( Thursday, 07 May 2009 )
Opširnije...
 
Tito nije bio zločinac
Administrator   
Thursday, 07 May 2009

ImageJASENOVAC - Obračun pojedinaca koji se ne mogu pomiriti s povijesnim činjenicama s antifašizmom i njihovo kompromitiranje žrtava fašizma u Hrvatskoj neće proći. Nedoučeni povjesničari, lažni borci za ljudska prava, oni koje bi mogla sustići tužba za ratne zločine, napadaju zadnjih dana antifašistički pokret i mene osobno, misleći kako je pri kraju moj predsjednički mandat, pa je sada došlo vrijeme za reviziju povijesti. No, griješe, u Hrvatskoj koja će biti uskoro članica EU nema mjesta za ljude koji veličaju fašizam, koji bi iznova pisali povijest. Rekao je ovo predsjednik Stjepan Mesić danas u Jasenovcu, na komemoraciji u povodu obilježavanja 64. obljetnice proboja logoraša iz jasenovačkog logora smrti, 22. travnja 1945. godine.

Zadnja Promjena ( Thursday, 07 May 2009 )
Opširnije...
 
Vladimir Perić Valter legenda postao za života
Administrator   
Thursday, 07 May 2009

ImageVladimir Perić Valter, narodni heroj iz Drugog svjetskog rata, koji je još za života postao legenda, bio je veoma hrabar, inteligentan, pronicljiv i sposoban borac.Njemu u čast je režiran planetarno poznati film "Valter brani Sarajevo".Valter je život izgubio na sam dan oslobođenja Sarajeva od okupatora 6. aprila 1945. godine."Bio je veoma hrabar čovjek i sve što je o njemu kao junaku prikazano u filmu je tačno. Izuzetno pronicljiv,inteligentan, bez pogovora je izvršavao zadatke. U tu svrhu se znao oblačiti i u domobransku uniformu", ispričao je dr Mehmed Mutevelić, sarajevski ilegalac. Prema njegovim riječima,Valter je za neprijatelja bio neuhvatljiv"

Zadnja Promjena ( Thursday, 06 October 2011 )
Opširnije...
 
Tito kroz vremeplov
Administrator   
Thursday, 30 April 2009
ImageUspomena na bivšeg doživotnog jugoslovenskog predsednika, maršala Josipa Broza Tita, ponovo je oživela. Tito skoro tri decenije od svoje smrti možda više nije onakav kult ličnosti kakav je bio, ali harizma i danas postoji. Nedavno otvorena izložba "Efekat Tito - harizma kao politička legitimacija" u muzeju "25. maj" u Beogradu to je definitivno potvrdila. S time se slaže i srbijanski ministar kulture Nebojša Bradić, koji je istakao da je razlog vraćanja u prošlost taj što bez nje nema pogleda u budućost.Plato ispred muzeja, koji je Beograd bivšem predsedniku države poklonio za njegov 70. rođendan, na dan otvaranja izložbe podsećao je na vreme kada su saborci, savremenici i poštovaoci lika i dela Josipa Broza dolazili da se poklone senima svoga komandanta pred kraj svakog marta skoro punih dvadeset godina.
Zadnja Promjena ( Wednesday, 06 May 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1222 - 1226 od 1226