Jovanka Broz ostala šokirana objavom "Titovog dnevnika": Prekršili su zakon!
Administrator   
Monday, 14 December 2009

ImageUdovica bivšeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza Tita, Jovanka Broz, u razgovoru za Blic je prokomentirala objavu knjige "Titov dnevnik" u kojoj su sredinom listopada javnosti predočeni 58 godina skrivani rukopisi."Od 1980. godine stavljena sam van zakona, uskratili su mi penziju na koju sam imala pravo, oduzeli su mi ušteđevinu, živim u nemogućim uvjetima", ispričala je Jovanka Broz, koja je ostala nemalo iznenađena kad je u novinama vidjela reklamu za knjigu koju se naveliko prodavalo na beogradskom Sajmu knjiga te kioscima diljem Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. "Pročitala sam reklamu da su izdali knjigu `Titov dnevnik` i da je naveliko prodaju. Bila sam neugodno iznenađena, jer s kojim pravom i po čijem se nalogu stavljaju iznad zakona i sudske odluke.

Zadnja Promjena ( Monday, 14 December 2009 )
Opširnije...
 
Druže Tito mi ti se kunemo
Administrator   
Sunday, 13 December 2009

ImageNe, nismo pogriješili. Danas se ne obilježava, ni godišnjica rođenja, ni godišnjica smrti Josipa Broza Tita, ali smo odlučili postaviti ovaj tekst i napisati ovaj komentar, prenijeti stihove.. Mnogi druga Tita nisu ni zapamtili, čuli su za njega iz priča starijih. Josip Broz je rođen je 7. maja 1892. godine u Kumrovcu u Hrvatskom Zagorju. U raznim su se dokumentima pojavljivali razni datumi rođenja, pa se u jednom dokumentu iz vremena kada je služio austrijsku vojsku navodi kao datum rođenja 25. maj 1892. Taj se datum već za vrijeme rata počeo slaviti kao Titov rođendan. Pitanje koje se nameće je jednostavno: Šta je ostalo od «Titovog djela» ? Ne treba puno napominjati, ko je bio Tito, za što je zaslužan. Ostala je pjesma pa između ostalog i grupa na ''facebooku'' simboličnog naziva '' KPJ - Pridruži se drugovima i drugaricama koji podržavaju stavove druga Tita''.

Opširnije...
 
Unatoč krizi najviše se traže naše knjige o Titu i “Zaratustra”
Administrator   
Wednesday, 09 December 2009

ImageKolega Zvonimir Despot uz svoj uobičajeni novinarski posao radi još jedan, sudeći po strasti s kojom o njemu govori i - bitniji posao. On je i urednik biblioteke “Večernji edicija” koja donosi redom ekskluzivna izdanja. A baš ta edicija za 2010. godinu ima dogovorene sjajne naslove.  No, prije najave onog što dolazi, treba se još jednom osvrnuti na Despotovu knjigu “Tito - tajne vladara”, koja je doslovno “poharala” nedavni Interliber.  - S pravom mogu reći da je knjiga „Tito-tajne vladara“ prva hrvatska knjiga o Titu. Naime, dosad nismo imali ozbiljnih knjiga hrvatskih autora na tu temu. I one koje su objavljene zapravo su prijevodi stranih pisaca. Ova je u prvom redu pisana na temelju arhivskih istraživanja, najviše u Beogradu, i to joj je najveća vrijednost. Uz to, donijela je niz novih, nepoznatih spoznaja u prilozima drugih kolega. Zato su i reakcije javnosti izuzetno pozitivne, o čemu svjedoči i njezina odlična prodaja unatoč recesiji. Knjiga je izazvala veliku pozornost, a dovoljno govore komentari da već dugo nije bila toliko napunjena Zlatna dvorana Hrvatskog instituta za povijest kao za njezina predstavljanja prije mjesec dana.

Zadnja Promjena ( Wednesday, 09 December 2009 )
Opširnije...
 
Rado je poklanjao svoju fotografiju, a Churchillu je dao najbolju rakiju
Administrator   
Tuesday, 08 December 2009

ImageAmeričkoj glumačkoj divi Elizabeth Taylor poklonio je veliku lutku od pola metra u narodnoj nošnji Šumadije. Shirley Temple i glumac Kirk Douglas dobili su njegovu fotografiju u srebrnom okviru, a supruga Kirka Douglasa kući je otišla s uokvirenom fotografijom drugarice Jovanke. Sophia Loren dobila je staklene čaše u obliku čizama, američki predsjednik John Kennedy Kršinićevu skulpturu, rumunjski diktator Ceauscescu kinoprojektor za 16-milimetarski film i silne sanduke alkoholnog pića. Vođi palestinskog oslobodilačkog pokreta Jaseru Arafatu darovao je zlatni sat, prvoj dami Amerike Patriziji Nixon pašku čipku, marokanskom kralju Hasanu II. deset litara kolonjske vode, pukovniku Gadafiju set lovačkog oružja, Churchillu deset litara najbolje šljivovice, a svom velikom prijatelju egipatskom predsjedniku Nasseru uz pušku s dvije cijevi i radioaparat, spakirao je 50 kilograma jabuka, 34 kilograma krušaka, 15 kilograma oraha, 9 kilograma suhih šljiva i 16 kilograma lješnjaka.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 111 112 113 114 115 116 117 118 119 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1222 - 1232 od 1299