Na Sabotinu je znova zažarel napis Tito
Administrator   
Saturday, 09 May 2009

ImageSolkan - Na Sabotinu nad Novo Gorico je drevi znova zažarel napis Tito. Sekcija Maj 45 novogoriške borčevske organizacije je namreč pripravila peto baklado, ki pa je pritegnila tudi nasprotnike napisa Naš Tito. Kljub nekaj incidentom, ko naj bi po zraku letelo tudi kamenje, ob posredovanju policije večjih težav ni bilo. Sekcija Maj 45 je na predvečer nekdanjega praznika dneva zmage, s katerim smo se v preteklosti spominjali zaključka druge svetovne vojne, znova z baklami osvetlila napis Tito na Sabotinu. Napis je bil že v preteklosti večkrat kamen spotike med njegovimi zagovorniki in nasprotniki, tako da brez težav ni šlo tudi tokrat.

Zadnja Promjena ( Saturday, 09 May 2009 )
Opširnije...
 
Otvaranje obnovljenog spomen-obilježja sarajevskim ilegalcima
Administrator   
Friday, 08 May 2009

ImageUdruženje antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Stari Grad Sarajevo sutra će povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, otkriti obnovljeno spomen-obilježje ilegalcu Grada Sarajeva u Drugom svjetskom ratu Galibu Festi i njegovim saborcima Ismetu Krkbeševiću i Muratu Hadžimusiću.Spomenuti su ilegalci poginuli 5. aprila 1945. godine na Širokači, gdje su i ukopani, saopćeno je iz Udruženja. Obnovljeno spomen-obilježje otkrit će u 11.00 sati na groblju Širokača član UO UABNOR-a Stari Grad Azem Sinanović te održati uvodnu riječ na prigodnoj svečanosti.

FENA 8.5.2009.

Zadnja Promjena ( Monday, 28 March 2011 )
 
Drug Tito živi na webu!
Administrator   
Thursday, 07 May 2009

ImageBio je "najveći sin naših naroda i narodnosti", revolucionar i državnik, predsednik Komunističke partije Jugoslavije, vrhovni komandant jugoslovenske armije, maršal, premijer i predsednik nekadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. Prošlo je 29 godine od smrti Josipa Broza - Tita, a on i dalje živi, pre svega u srcima njegovih decenijskih saboraca i na - internetu. You Tube, Facebook, Yahoo, Google, My Space, E Bay…svuda možete pronaći druga TITA. Sećanje na velikog državnika prenosi se sa generacije na generaciju kao "neugasivi plamen". Roditelji pričaju svojoj deci, bake i deke unucima.

Zadnja Promjena ( Thursday, 07 May 2009 )
Opširnije...
 
Tito nije bio zločinac
Administrator   
Thursday, 07 May 2009

ImageJASENOVAC - Obračun pojedinaca koji se ne mogu pomiriti s povijesnim činjenicama s antifašizmom i njihovo kompromitiranje žrtava fašizma u Hrvatskoj neće proći. Nedoučeni povjesničari, lažni borci za ljudska prava, oni koje bi mogla sustići tužba za ratne zločine, napadaju zadnjih dana antifašistički pokret i mene osobno, misleći kako je pri kraju moj predsjednički mandat, pa je sada došlo vrijeme za reviziju povijesti. No, griješe, u Hrvatskoj koja će biti uskoro članica EU nema mjesta za ljude koji veličaju fašizam, koji bi iznova pisali povijest. Rekao je ovo predsjednik Stjepan Mesić danas u Jasenovcu, na komemoraciji u povodu obilježavanja 64. obljetnice proboja logoraša iz jasenovačkog logora smrti, 22. travnja 1945. godine.

Zadnja Promjena ( Thursday, 07 May 2009 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 1200 - 1206 od 1206