Obilježena 73. godišnjica Bitke na Sutjesci
Administrator   
Saturday, 11 June 2016

ImageBitka na Sutjesci predstavlja najslavniju bitku u Drugom svjetskom ratu kada je u Dolini heroja na hiljade boraca izgubilo svoje živote - kazao je predsjednik Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata u BiH (SABNOR) Bakir Nakaš povodom obilježavanja 73. godišnjice ove legendarne bitke.

Zadnja Promjena ( Sunday, 12 June 2016 )
Opširnije...
 
Hundred Citizens laid Flowers at the Monument of Tito
Administrator   
Sunday, 05 June 2016

ImageAround hundred citizens laid flowers and wreaths at the monument to Josip Broz Tito in the capital of BiH, on the occasion of birthday of the former president of Yugoslavia. Among the visitors of the former Marshal Tito Barracks were young antifascists, representatives of the Association “Josip Broz Tito” Sarajevo and the Youth Forum of SDP BiH.

Zadnja Promjena ( Sunday, 05 June 2016 )
Opširnije...
 
Vladimir Nazor – pjesnik i prvi predsjednik Sabora socijalističke Hrvatske
Administrator   
Monday, 30 May 2016

ImageKnjiževnik, partizanski borac i političar Vladimir Nazor rodio se 30. svibnja 1876. godine u Postirama na otoku Braču. Iako je završio studij botanike u Grazu, njegovo životno usmjerenje bila je književnost i prosvjetni rad. Kao srednjoškolski profesor radio je u Zadru, istarskim mjestima i Zagrebu. Bio je i upravitelj dječjeg doma u Crikvenici, nakon čega odlazi u mirovinu i seli se u Zagreb (1933.). U Zagrebu je dočekao početak Drugog svjetskog rata, a nakon razočarenja u NDH 1942. godine odlazi u partizane s pjesnikom Ivanom Goranom Kovačićem. O njegovom odlasku u partizane izvijestio je čak i Radio London. Tijekom rata počinje se baviti politikom te obnaša dužnost predsjednika ZAVNOH-a, a nakon završetka rata postaje predsjednik Hrvatskog sabora.

Zadnja Promjena ( Monday, 30 May 2016 )
Opširnije...
 
Savez društava “J.B.Tito”: Ne mijenjajte nazive ulica i trgova koji nose Titovo ime
Administrator   
Sunday, 29 May 2016

ImageU povodu manifestacije Dana mladosti, 25. svibnja, koju su organizirali Savez društava “Josip Broz Tito” Hrvatske i Savez antifašističkih boraca i antifašista grada Zagreba i Zagrebačke županije, u subotu je na Trgu maršala Tita u Zagrebu održan prosvjedni skup protiv promjene naziva toga trga, ali i svih drugih trgova i ulica diljem zemlje koji nose Titovo ime.

Zadnja Promjena ( Sunday, 29 May 2016 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 111 - 121 od 1273