Vidimo se u Mostaru 14.2.2018. godine!
Administrator   
Sunday, 12 February 2017

ImageSve dok se na Partizanskom groblju u Mostaru 14.2. ne okupi 20.000 antifašista, kao što se to nedavno dogodilo na Igmanu, ljudi koji na taj najvažniji datum u istoriji tog grada dolaze da odaju počast poginulim oslobodiocima tog grada biće izloženi divljanju HDZ-ovih falangi. Zato drugovi i drugarice, pripremajmo se već danas za 14.2.2018. godine, pa da vidimo hoće li smjeti udariti na takvu silu. Neće.... naravno jer to su ološ i kukavice kojima je “najveći čin hrabrosti“ baciti kamen ili topovski udar na nekog starca i u okrilju noći nacrtati kukasti krst na grobu poginulog partizana.

VIDIMO SE U MOSTARU 14.2.2018. GODINE!

S.F.-S.N!  

valterbranisarajevo

Zadnja Promjena ( Sunday, 12 February 2017 )
 
Record Number of Participants on Igman March
Administrator   
Sunday, 12 February 2017

ImageThis year, there was a record number of participants on the Igman march, where they paid tribute and laid flowers at the memorial to members of the First Proletarian Brigade. This date is important because, on the 28th January 1942, the Brigade came to this place on Mountain Igman while they were going to the free territory to Foča. Around 20 000 people participated in the Central celebration of the 75th anniversary of the Igman march. Most visitors were from Serbia, Croatia, Slovenia and Macedonia.

Zadnja Promjena ( Sunday, 12 February 2017 )
Opširnije...
 
Croatian leaders tread softly in face of World War Two revisionism
Administrator   
Saturday, 11 February 2017

ImageZAGREB/NASICE, Croatia (Reuters) - An international exhibition about Anne Frank had already toured over 20 schools across Croatia when it ran into trouble last month in the coastal city of Sibenik, spotlighting the nation's struggle to resolve its dark World War Two past. The story of the Holocaust diarist and her death at age 15 in a German concentration camp had been well received in a country that during the war was run by a Nazi puppet regime. So the exhibition coordinator, Maja Nenadovic, was "flabbergasted" when the headmaster of Sibenik's Technical School decided to remove six of the exhibition panels that focused on Croatia's former fascist Ustashe era.

Opširnije...
 
U Titovo doba i nepartijci su bili direktori
Administrator   
Sunday, 05 February 2017

ImageNekoliko slučajnih primjera iz vremena vladavine Josipa Broza Tita i Saveza komunista koji demantuju glasine i laži vladajućih partija u zemljama nekadašnje Jugoslavije. Pošto vlastodršci u ovom dijelu Balkana dolaze na vlast lažnim obećanjama, a zavedenim i glupim biračima to nikakao ne dolazi u glavu, jasno je da će laž i dalje biti glavno oružje partija da se dođe na vlast i da će se svim sredstvima i svirepo boriti da tu vlast što duže zadrže. Za četvrt vijeka takozvane demokratije na Balkanu pokazalo se da vlastodršci  nisu ni najbolji, ni najpametniji ljudi, već su to najčešće pohlepne, koristoljubiive i nemoralne osobe. Postalo je pravilo da se u zemljama nekadašnje Jugoslavije odmah po dolasku na vlast raspodijele funkcije i dobro plaćena mjesta: za tren oka na najvažnija rukovodeća mjesta u državi, privredi, prosvjeti i kulturi i društvenim institucijama dolaze isključivo članovi vladajuće partije. U borbi za vlast papagajski se govori kako su u vrijeme vladavine Josipa Broza Tita i Saveza komunista jedino partijci mogli biti na rukovodećim mjestima. Današnje partijske glavešine i prije i poslije izbora to ponavljaju ne da bi iskorijenili takvu praksu nego da bi to isto radili bez imalo srama: gotovo na svako radno mjesto postavljaju svoje ljude. Ima izuzetaka, ali oni su tu da potvrde pravilo i politiku partija i vlastodršaca.

Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 111 - 121 od 1304