Argentinci došli na Titov grob da ispune svoj san
Administrator   
Monday, 10 August 2015

ImageMeđu brojnim posetiocima Muzeja istorije Jugoslavije naišli smo na Lukasa Guarda (26) i Isidra Braikarda Pokarda (25) studente iz Argentine koji su u Beograd došli da ispune svoju životnu želju - da posete grob bivšeg predsednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita.  - Još kao student političkih nauka dosta sam čuo i naučio o Titu. Fascinirala me je njegova sposobnost kako je držao na okupu toliko zemalja, sa ljudima različite nacionalnosti i vere. Jedna od mojih životnih želja je bila da dođem u Srbiju i bliže se upoznam sa njegovim likom i delom, i nisam se razočarao. Dopada mi se kako je Muzej uređen - priča Isidro Braikard Pokard i dodaje da su u srpskoj prestonici proveli tri dana.

Zadnja Promjena ( Monday, 10 August 2015 )
Opširnije...
 
Znamenja revolucije SPOMEN-PARK VRACA
Administrator   
Friday, 07 August 2015

ImageNa jednom od posljednjih obronaka Trebevića, koji je uronio u grad, uređen je prostrani i monumentalni Spomen-park Vraca. Spomen-park je podignut kao sjećanje na bitke i žrtve  nepokorenog Sarajeva tokom narodnooslobodilačke borbe 1941 — 1945. godine. Svečano je otvoren 25. novembra 1981. godine.

Zadnja Promjena ( Friday, 07 August 2015 )
Opširnije...
 
Svi detalji svadbe Tita i Jovanke: Vjenčanje koje je uzburkalo svijet!
Administrator   
Friday, 24 July 2015

ImageMalo je ko znao da su se Josip Broz Tito i Jovanka Broz tajno vjenčali 15. aprila 1952. godine nedaleko od Iloka. Prema riječima Iločana, vjenčanje je bilo tajno i održano je u Titovoj vili na Pajzošu (Dunavka), koja se nalazi između Šarengrada, Bapske i Iloka. Poslije je službeno, u knjigama, bilo zavedeno u matičnom uredu u Šarengradu (malo selo u Hrvatskoj). Iločani kažu da svi oni znaju za to vjenčanje i kako im to nije nova informacija. Ne znaju koliko je gostiju bilo na vjenčanju, ali vjeruju da je na njemu bio samo uzak krug ljudi.

Zadnja Promjena ( Friday, 24 July 2015 )
Opširnije...
 
"SRBI VOLE TITA jer su došli gori"
Administrator   
Sunday, 19 July 2015

ImageOvo delo je prva Brozova biografija u izdanju Muzeja istorije Jugoslavije, ujedno i jedna od prvih multimedijalnih knjiga u srpskoj muzeologiji. Pored tekstova koji sažeto opisuju Titov život i njegovu istorijsku ulogu, i fotografija, knjiga obiluje arhivskim i ličnim dokumentima, snimcima govora, dokumentarnim TV serijama i drugim audio-video materijalom koji čitaoci mogu preuzeti preko aplikacije „QR code reader“.

Zadnja Promjena ( Sunday, 19 July 2015 )
Opširnije...
 
«« Početak « Prethodna 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 111 - 121 od 1226