Prekršajna prijava zbog bacanja jaja na Titovu štafetu PDF Ispis E-mail
Administrator   
Thursday, 28 May 2009

ImageUMAG - Policija će protiv Umažanke Zdravke Leindl koja je 15. svibnja prosvjedovala ispred kafića 'Tito' kad je iz Umaga kretala hrvatsko-slovenska Titova štafeta i bacala jaja na automobil s Titovom slikom podnijeti prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira. Policija je postupila po prijavi jednoga građanina, te je utvrđeno da je Zdravka Leindl 15. svibnja oko 12.30 sati u Umagu narušavala javni red i mir jer je prilikom prolaska hrvatsko-slovenske Titove štafete protestirala galameći na okupljene građane. Pritom je bacila jaja na osobni automobil Mercedes u vlasništvu 67-godišnjaka i na Titovu sliku koja se nalazila ispred kafića 'Tito'.

Podsjetimo, Zdravka Leindl je, nezadovoljna što iz Umaga kreće Titova štafeta, ogrnuta hrvatskom zastavom, na okupljene koji su štafetu došli ispratiti vikala „Bando lopovska, hote u Hudu jamu, sram vas bilo“. Nosila je i kapu s natpisom „Ja volim Gotovinu“ i „Gotovina srce“.

Organizatori Titove štafete koja je 25. svibnja u Beogradu u Kući cvijeća predana Titovu unuku Jošku Brozu, već su četiri godine Društvo „Titova Republika“ iz Rijeke na čelu s predsjednicom društva Šteficom Srića-Žic i Radoslav Ilić, sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Hrvatske u osnivanju.

Ilić je ujedno i vlasnik Mercedesa i kafića 'Tito'.

 

Piše: S. Fable / EPEHA

 

Jutarnji list 27.5.2009.

Zadnja Promjena ( Thursday, 28 May 2009 )
 
« Prethodna   Sljedeća »