Obilježavanje 75. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi PDF Ispis E-mail
Administrator   
Saturday, 14 April 2018

ImageUdruženje antifašista i boraca NOR-a Jablanica obaviještava građane BiH kao i sa prostora bivše Jugoslavije da će se 5.5.2018. godine obilježiti 75. godišnjica Bitke za ranjenike na Neretvi. Ovo je prilika da se prisjetimo tih historijskih trenutaka i da odamo počast onima koji za slobodu dadoše svoje živote u najhumanijoj bitci, Bitci za ranjenike na Neretvi.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da dođu u Jablanicu i da se zajedno prisjetimo na herojske podvige partizanskih jedinica u 4. neprijateljskoj ofanzivi. Očekujemo veliki broj delegacija sa prostora BiH i sa prostora bivše Jugoslavije. Za ovu priliku organizatori su pripremili bogat kulturno-zabavni program.

Obilježavanje tradicionalno poćinje spuštanjem 75 karanfila u Neretvu, zatim u 12:00 sati polaganje cvijeća i odavanje počasti svima koji dadoše živote u 4. neprijateljskoj ofanzivi. Poslije polaganja cvijeća slijedi Svečana akademija u povodu jubileja 75. godišnjice i obraćanje zvaničnika uz bogat kulturno-zabavni program. Prema protokolu manifestacije skupu će se obratiti pored domaćina, predstavnici antifašisti iz BiH i susjednih republika bivše Jugoslavije. Ove godine očekujemo više hiljada posjelilaca koji će prisustvovati obilježavanju 75.jubileja.

Kao i prethodnih godina organizator Obilježavanja godišnjice Bitke na Neretvi su:
-Sabnor BiH
-Udruženje antifašista i boraca NOR-a Jablanica
-Društvo „Josip Broz Tito“ Jablanica
-Muzej „Bitka za ranjenike na Neretvi“ Jablanica,
a uz pokroviteljstvo Općine Jablanica i Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata

 

#JosipBrozTito #Jugoslavija #Yugoslavia #SFRJ #antifašizam #antifascism

 

Zadnja Promjena ( Saturday, 14 April 2018 )
 
« Prethodna   Sljedeća »