Titov Testament: Optužuju me za Bleiburg, a krivac je Pavelić PDF Ispis E-mail
Administrator   
Wednesday, 01 November 2017

ImageTekst u kojem Tito govori o sumnjivim smrtima Ive Lole Ribara, Rade Končara i Marka Oreškovića, Đilasu i Rankoviću, u knjizi je "Posljednji Titovi dani".  U "Testamentu" Josipa Broza Tita, njegovom govoru časnicima JNA, Tito jedini put govori o Bleiburgu. Cjeloviti tekst "testamenta" nalazi se u knjizi 'Posljednji Titovi dani', a evo ulomka u kojemu se spominje Bleiburg.

"Optužuje nas se", kaže Tito, "Da smo zaboravili objaviti neke dokumente o događajima poslije rata. Primjer je "Bleiburg" i zašto se šutjelo o toj nesreći hrvatskog naroda. Ustaški emigranti i njihovi simpatizeri u inostranstvu optužuju mene da sam ja to stopirao, da sam ja naredio ubijanje ustaša, četnika , domobrana i belogardejaca koji su nakon sloma Njemačke, do tada njihovih saveznika, bježali iz zemlje bojeći se kazne za svoje zločine. Pa zaboga, drugovi, o tome se piše jednostrano, bez analitike, bez dokaza. Postoje moje depeše, tu je Kosta pa može potvrditi, o zabrani kažnjavanja zarobljenika bez suda.

Postoje moje depeše, tu je Kosta pa može potvrditi, o zabrani kažnjavanja zarobljenika bez suda - piše Tito

Znam da Kosta, krunski svjedok, ima cjelokupnu dokumentaciju o "Slučaju Bleiburg" i trebalo bi, jasno sa dokumentacijom koju posjeduju Englezi i Amerikanci, to objasniti. Mi šutnjom kao da potvrđujemo što emigrantska štampa o tome piše, a piše što je i što nije istina, onako kako njima sada odgovara. Ja znam samo jedno, kad sam poslije rata o tome razgovarao s Churchillom i što se sve piše u emigrantskoj štampi, a i govori o tome, da mi je Churchill odgovorio: "Maršale, pustite ih neka pišu i govore. Mi Englezi, a i Amerikanci, znamo tko je kriv za tu tragediju. Mi smo, u svojim službenim biltenima, javno rekli da je za pogibiju tih nesretnika kriv Pavelić koji je iz Hrvatske pokupio sve što je mogao, da spasi sebe i svoje. Da nisu slušali Pavelića mnogi od njih i danas bi bili živi." Da, tako mi je rekao Churchill. Postoje dokumenta ne samo kod nas, već i kod Engleza i Amerikanaca, da je svoju vojsku, ne samo ustaše koji su bježali zbog zločinstva, Pavelić i njegovi generali su i domobrane, mobilizirane pred kraj rata, obukli u ustaške uniforme i da sa djelom građanstva bježe pred komunističkim "osvetnicima" kako su plašili narod i pripremali za bijeg. Zamislite, pa i deset tisuća Đujićevih četnika bježalo je preko Zagreba, s Pavelićevom dozvolom u tom povlačenju.

Strah od kazne "pobratio" je Pavelića i Đujića, a oba su tada bili na spisku ratnih zločinaca. A sada nas i ustaše i četnici optužuju za "Bleiburg" 

 Strah od kazne "pobratio" je Pavelića i Đujića, a oba su tada bili na spisku ratnih zločinaca. A sada nas i ustaše i četnici optužuju za "Bleiburg". Mislio je Pavelić, a to potvrđuju i dokumenti, kako će s nekoliko stotina tisuća, što vojske, što civila, imati mogućnosti pregovarati s Englezima i Amerikancima na ravnopravnoj bazi. Prevario se i kada su Englezi tražili da predaju oružje, Pavelić i njegovi generali su to odbili. Tada je u povlačenju najviše poginulo ustaša i domobrana koji su pokušali proboj, ali su u okršajima sa našom Armijom, koja im je zapriječila proboj, zaustavljane. S druge strane, više tisuća te vojske u rasulu poginulo je i od mitraljiranja engleske armije, koja je dobila zadatak sprječavanja proboja prema zapadnim saveznicima. Sam Pavelić napisao je, odmah poslije rata, da su za "Bleiburg" najviše krivi Englezi, da bi na kraju konstatirao: "Englezi me nisu htjeli prihvatiti jer im to nije bilo u interesu. Oni su veći krivci za tu našu katastrofu od Titovih partizana ".

Cjeloviti tekst u kojemu Tito, navodno, govori o Hebrangu, sumnjivim smrtima Ive Lole Ribara, Rade Končara i Marka Oreškovića, Đilasu i Rankoviću, u knjizi je "Posljednji TItovi dani" koja se može kupiti na svim kioscima po 19,90 kn.

24sata 22.5.2012.

 

Glasajmo za druga Tita!/Vote for comrade Tito!

https://www.thetoptens.com/most-peaceful-people-history/page2.asp?129785434#i1297854

https://www.thetoptens.com/top-military-generals/page5.asp?1572702100#i1572702

https://www.thetoptens.com/greatest-people/page31.asp?790218610#i790218

https://www.thetoptens.com/most-influential-leaders-20th-century/

https://www.thetoptens.com/revolutionaries-modern/

 

 

Titomanija

http://www.titomanija.com.ba

 

Titomanija na Instagramu

https://www.instagram.com/titomanija/

               

Titomanija na Twitteru

https://twitter.com/Titomanija

 

Titomanija na Bloggeru

http://titomanija.blogger.ba/

 

Titomanija na Google +

https://plus.google.com/108320010942367813057

 

Facebook Page Spomen park Vraca –Vraca Memorial Park Sarajevo

https://www.facebook.com/SpomenParkVracaSarajevoVracaMemorialParkSarajevo/

 

Titomanija na Facebooku:

https://www.facebook.com/Titomanija-231174356936187/

 


#JosipBrozTito #Jugoslavija #Yugoslavia #SFRJ #antifašizam #antifascism

 

 

Zadnja Promjena ( Wednesday, 01 November 2017 )
 
« Prethodna   Sljedeća »