Ante Marković, “Agrokor“ i regija PDF Ispis E-mail
Administrator   
Saturday, 28 October 2017

ImageU intervjuu za Dnevni Avaz naš poznati glumac Josip Pejaković govori o tome kako je malo prije svoje smrti premijer Ante Marković predvidio propast Agrokora i šta bi se nakon toga moglo desiti.

Nekako za Vama ide glas da možete predvidjeti situaciju, pa da znate šta će se dogoditi?

-Ja bih dao sve na svijetu da 1975. Nisam pogodio da će se ovo Bosni dogoditi. Ja ne bih bio ja kada ne bih rekao nešto u što više niko ne vjeruje. Ante Marković me oslobodio puno problema. Omogućio mi da živim kao čovjek, on mi je pokazao put kojim će sve ovo ići. Falila mu je još jedna godina da postavi na noge jedan prostor između Srbije, Hrvatske i BiH.

Neku regionalnu uniju, nalik Evropskoj?

-Tu niko ništa ne bi izgubio, sve bi ostalo isto, ali ne bi bilo 1.750 kilometara granice granice s jedne i 920 s druge strane. Slobodno tržište, mi prodajemo njima, oni nama.

No, Hrvatska je već u EU i ništa od toga.

E, pa nije. Te 2011. i ja sam rekao Anti (Markoviću, op. a.) – “Hrvatska će ući u EU“ a on je rekao: “Kad propadne “Agrokor“, molit će oni da uđu u regionalni savez“. On je to znao. Ja sam prepoznavao nacionalističke nakaze koje su bile protiv Bosne. On je znao rješenja.

Iz intervjua Josipa Pejakovića

Dnevni Avaz 28.10.2017.

 

#Jugoslavija #Yugoslavia #SFRJ

 

Zadnja Promjena ( Saturday, 28 October 2017 )
 
« Prethodna   Sljedeća »