Na tradicionalnom "Danu mladosti - radosti" očekuje se više od 10 tisuća poklonika lika i djela Tita PDF Ispis E-mail
Administrator   
Thursday, 25 May 2017

ImageI ove godine, u subotu 27. svibnja, hrvatski Savez društava "Josip Broz Tito", priređuje u Muzeju „Staro selo“ u Kumrovcu jedinstvenu manifestaciju povodom njegova rođenja pod geslom "U mladosti je radost - u radosti mladost". Cilj manifestacije je poticanje druženja, međusobnog zbližavanja i upoznavanja s kulturom koja se njeguje na ovim prostorima u jedinstvenoj baštini Hrvatskog zagorja. Očekuje se više od 10 tisuća poklonika lika i djela Josipa Broza Tita.

Služeni program započet će u 11 sati Internacionalom koju će izvodi Partizanski zbor, a skup otvara Dubravko Sidor. Slijedi himna Lijepa naša u izvedbi spomenutog zbora. Nazočne će u ime domaćina pozdraviti i Dragutin Ulama, načelnik općine Kumrovec. Nazočnima će se obratiti krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. Izvest će se o "Oda AVNOJ-u“ u izvedbi sopranistice Barbare Othman, uz pratnju Zorana Šonca.

Prigodni govor imat će Jovan Vejnović, predsjednik Saveza društava Josip Broz Tito. Nakon Vilija Matule izvest će se pjesma "Naš Jožek".

Povodom 125. - godišnjice rođenja Josipa Broza Tita govorit će Tomislav Badovinac, počasni predsjednik Saveza društava Josipa Broza Tita. Slijedi pjesma "Titovo ime ko sloboda znači", a nakon toga obraćanje Franje Habulina, predsjednika SABA-e RH. Pozdrav iz Slovenije Danu Mladosti-radosti - donosi "Partizanski pevski zbor" te iz Bosne i Hercegovine KUSD Lučka Pećigrad.

Zagorski ugostitelji nudit će autohtona jela i pića te suvenire vezane za ovaj kraj.

zagorje.com 24.5.2017.

 

#JosipBrozTito #Jugoslavija #Yugoslavia #SFRJ #antifašizam #antifascism

 

 

Zadnja Promjena ( Thursday, 25 May 2017 )
 
« Prethodna   Sljedeća »