Obilježavanje 74. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi PDF Ispis E-mail
Administrator   
Friday, 14 April 2017

ImageObilježavanje 74. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi bit će upriličeno 6. maja u Jablanici, saopćeno je iz SABNOR-a Jablanica. Obilježavanje će biti upriličeno u Muzeju "Bitke za ranjenike na Neretvi" u Jablanici, a prema protokolu u 11:15 sati planirano je otvaranje izložbe "Historijska pruga kroz historijske izvore", jedne od najznačajnijih radnih akcija u bivšoj Jugoslaviji, omladinske pruga Brčko-Banovići - Arhiva Tuzlanskog kantona.

Nakon otvaranja izložbe, u 11 sati i 45 minuta biti će upriličena manifestacija "Cvijet za ranjenike", odnosno spuštanje 74 karanfila s mosta u rijeku Neretvu.

Polaganje cvijeća na spomen-obilježje Muzeja "Bitke za ranjenike na Neretvi" planirano je u 12 sati, nakon čega će se održati svečana akademija te kulturno-zabavni program.
Pored spomenutog, planiran je i koncert za mlade, te dokumentarni film "Golim rukama", autora Hajrudina Šibe Krvavca.

Iz SABNOR-a Jablanica ovim putem mole delegacije koje žele položiti cvijeće da svoju prijavu izvrše kod organizatora manifestacije na spomen obilježju.
Pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo za pitanje boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata, SABNOR BiH i općina Jablanica, a organiziraju je SABNOR BiH, SABNOR Jablanica, Društvo "Josip Broz Tito" Jablanica, te muzej "Bitka za ranjenike na Neretvi".

FENA/klix  11.4.2017.

 

#JosipBrozTito #Jugoslavija #Yugoslavia #SFRJ #antifašizam #antifascism

 

 

 

Zadnja Promjena ( Friday, 14 April 2017 )
 
« Prethodna   Sljedeća »