Evropski dan sjećanja na žrtve Staljinizma i Nacizma PDF Ispis E-mail
Administrator   
Saturday, 23 August 2014

ImageNa današnji dan se obilježava Evropski dan sjećanja na žrtve Staljinizma i Nacizma. Ovaj spomendan je na inicijativu brojnih intelektualaca proglasio Evropski parlament 2008. godine a kao datum je izabran 23.8. – dan kada je 1939. godine potpisan pakt o nenapadanju između nacističke Njemačke i SSSR-a poznatiji kao pakt Ribbentrop – Molotov.

Istorijski falsifikatori sa ovih prostora su i ovaj datum iskoristili za obračun sa drugom Titom i antifašistima. Da bi mogli provesti svoj naum neovlašteno su preimenovali “Evropski dan sjećanja na žrtve Staljinizma i Nacizma“ u “Evropski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima“ i danas čitav dan, kao i predhodnih godina, obamanjuju narod kako tobože EU druga Tita i partizane smatraju “zločincima“, a Titovu Jugoslaviju “totalitarnim režimom“ iako se oni u rezoluciji koja je objavljena i na zvaničnoj stranici Evropskog parlamenta “europarl.europa.eu“ ne spominju nigdje!

Naprotiv, na 70 godišnjicu Dana D na plaži Omaha u Normandiji svi najvažniji svjetski državnici su iskazali posebno poštovanje drugu Titu i NOB-u i još jednom iskazali njihov neprocjenjiv doprinos pobjedi antifašističke koalicije u II svjetskom ratu.

Originalni dokument možete pogledati ovdje. Šerujte ga i širite istinu!

valterbranisarajevo

Titomanija 23.8.2014.

 

 

Zadnja Promjena ( Saturday, 23 August 2014 )
 
« Prethodna   Sljedeća »